ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Αφιέρωμα της Cosmote tv στην Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. | | | |
Αφιέρωμα της Cosmote tv στην Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου
Στο μεγάλο αφιέρωμα του μήνα, η νέα δραματοποιημένη ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων του Σταμάτη Τσαρουχά σε συμπαραγωγή με την COSMOTE TV, από την Κυριακή 7 Μαρτίου, όλο τον Μάρτιο, και κάθε Κυριακή στις εννέα το βράδυ στο Cosmote History. 

Επί πλέον τα ντοκιμαντέρ θα μεταδίδονται δωρεάν στο κοινό, σε παράλληλη προβολή, από το κανάλι της Cosmote στο YouTube, στο Link: https://youtube.com/playlist...

Παρακολουθήστε την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 9 το βράδυ το 3ο επεισόδιο με τίτλο: «Οι πρώτες Εθνοσυνελεύσεις και τα Συντάγματα του Αγώνα»

Η Α' Εθνοσυνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Επίδαυρο τον Δεκέμβριο του 1821. με τη συμμετοχή παραστατών (αντιπροσώπων) από όλες τις επαναστατημένες περιοχές της Ελλάδας. Κατά τη διάρκειά της ψηφίστηκε για πρώτη φορά Σύνταγμα.
 
Ήταν το πρώτο Σύνταγμα της Επανάστασης, γνωστό ως
 
«Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος», ή «Σύνταγμα της Επιδαύρου» στο οποίο διακηρύχθηκε η ανεξαρτησία των Ελλήνων μέσα από την περίφημη διακήρυξη που προτάσσεται στο προοίμιο του Συντάγματος: «Τὸ Ἑλληνικὸν Ἔθνος, τὸ ὑπὸ τὴν φρικώδη ὀθωμανικὴν δυναστείαν, μὴ δυνάμενον νὰ φέρῃ τὸν βαρύτατον καὶ ἀπαραδειγμάτιστον ζυγὸν τῆς τυραννίας, καὶ ἀποσεῖσαν αὐτὸν μὲ μεγάλας θυσίας, κηρύττει σήμερον διὰ τῶν νομίμων παραστατῶν του, εἰς Ἐθνικὴν συνηγμένων Συνέλευσιν, ἐνώπιον Θεοῦ καὶ ἀνθρώπων, τὴν Πολιτικὴν αὑτοῦ Ὕπαρξιν καὶ Ἀνεξαρτησίαν.»
«Ἐν Ἐπιδαύρῳ τὴν α´ Ἰανουαρίου 1822 καὶ Α´ τῆς Ἀνεξαρτησίας».

Συμμετέχουν οι Καθηγητές:
 
Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Θεωρίας Θεσμών στο τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της επιστήμης του Ε.Κ.Π.Α
Σπύρος Βλαχόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α
Τους βασικούς ρόλους, ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ρένος Χαραλαμπίδης (Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος), και Νίκος Παντελίδης (Θεόδωρος Νέγρης), ενώ στους υπόλοιπους ρόλους συμμετέχουν τα μέλη του Συλλόγου «Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσας»(Αιγίου).

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ