ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Γιάννης Μαντζούνης στην "Kedenews": Υγιής αθλητισμός, απαλλαγμένος από προσωπικές φιλοδοξίες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:15:00 π.μ. | |
Γιάννης Μαντζούνης στην Kedenews: Υγιής αθλητισμός, απαλλαγμένος από προσωπικές φιλοδοξίες
Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισµού Πελοποννήσου Γιάννης Μαντζούνης, µιλώντας στην «kedenews», αποκάλυψε τα σχέδιά του για την ανάδειξη του αθλητισµού της Πελοποννήσου, αλλά και τα έργα που έχει στην ατζέντα του για ένα πιο λαµπρό αθλητικό µέλλον στην περιοχή.
Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα εκλογικά;

Τα προηγούμενα χρόνια, στο βαθμό που μου επέτρεπαν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, ασχολήθηκα με τα διοικητικά του αθλητισμού από διάφορες θέσεις και γνώρισα στην πράξη αφενός τα πολλά προβλήματα, οικονομικά και οργανωτικά, που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία και αφετέρου την τεράστια παιδαγωγική προσφορά τους στη νεολαία και στην κοινωνία γενικότερα. Η συμμετοχή μου, λοιπόν, στο ψηφοδέλτιο του κ. Νίκα στις περιφερειακές εκλογές είχε να κάνει με την πεποίθησή μου ότι η Περιφέρεια μπορεί να παίξει μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις της και ένα σοβαρό επιτελικό ρόλο στην ανάπτυξη όλων των επιπέδων και όλων των μορφών του αθλητισμού προς όφελος της κοινωνίας. Αρκεί να περιορίζεσαι σε συγκεκριμένους εφικτούς στόχους και να μην χρησιμοποιείς τον αθλητισμό και τα χρήματα των συμπολιτών σου για τις δικές σου φιλοδοξίες.
Ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Πελοποννήσου ποια είναι τα μεγαλύτερα έργα που αναμένεται να υλοποιήσετε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και δήμους;

Όπως έχει πει ο κ. Νίκας η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στην τελευταία θέση από πλευράς αθλητικών υποδομών και τούτο, διότι τα τελευταία δέκα χρόνια σε κανένα νομό δεν έγινε κάποιο σημαντικό αθλητικό έργο υψηλού επιπέδου. Το έβλεπα στην Αργολίδα, το διαπίστωσα και για τους άλλους νομούς, τους οποίους επισκέφθηκα. Αυτή τη στιγμή η εντολή του κ. Νίκα είναι να προχωρήσουν, σε συνεργασία με τους είκοσι έξι (26) Δήμους, όλα τα έργα αναβάθμισης και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου αυτές να αποκτήσουν ένα λειτουργικό, ποιοτικό και υγιεινό περιβάλλον. Το επόμενο βήμα είναι να αποκτήσει κάθε νομός από ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, ικανό να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που απαιτούν οι εθνικές και διεθνείς ομοσπονδίες. Μας απασχολεί ακόμη το γεγονός ότι είναι ανύπαρκτες οι υποδομές για τον αθλητισμό βουνού και θάλασσας στην Περιφέρειά μας. Είμαστε ίσως η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που οι γεωγραφικές και γεωλογικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του εναλλακτικού αθλητισμού. Επίσης είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που δεν διαθέτουμε ένα μεγάλο στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών. Αυτά τα έργα μας χρειάζονται και θα τα διεκδικήσουμε όχι μόνο για το αγωνιστικό μέρος αλλά για να τα συνδέσουμε με τον τουρισμό και γενικά με την τόνωση της οικονομίας.
Εκτός από τα κατασκευαστικά έργα που σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε, μέσα από ποιες δράσεις θα επιχειρήσετε να προωθήσετε το αθλητικό πνεύμα και την αναβάθμιση της αθλητικής παρουσίας της Περιφέρειας, δράσεις που σας εμπιστεύτηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας;

Η πανδημία μάς πρόλαβε και δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε εκείνες τις δράσεις που καλλιεργούν το αθλητικό πνεύμα και θα έφερναν στην επιφάνεια την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μια κληρονομιά που έχει να κάνει με τον πλούσιο κατάλογο αρχαίων ολυμπιονικών, αρχαίων σταδίων και γυμναστηρίων, άλλων μνημειακών δημιουργημάτων των προγόνων μας που βρίσκονται στα μουσεία μας, όπως και με την συμβολή της στην ίδρυση και εδραίωση των ιερών αγώνων. (Ολύμπια, Πύθια, Νέμεα, Ίσθμια). Η υποστήριξή μας και η συμμετοχή μας στην αναβίωση των Νεμέων είχε αποφασιστεί και ελπίζουμε στην πραγματοποίηση της σπουδαίας και παγκοσμίου ενδιαφέροντος αυτής εκδήλωσης, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Στις προθέσεις μας επίσης είναι και η καταγραφή του νεότερου αθλητισμού, όπως και η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και με άλλους επιστημονικούς φορείς για έρευνες και επιστημονικές ανακοινώσεις σχετικές με τον αθλητισμό. Θέλουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο όλες τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην πρόοδο του αθλητισμού και στην έντονη παρουσία συλλόγων και αθλητών της Περιφέρειας στα εθνικά πρωταθλήματα και τις εθνικές ομάδες. Άλλωστε διαχρονικά αρκετές ομάδες έχουν συμμετάσχει στα εθνικά πρωταθλήματα και πολλοί αθλητές και αθλήτριες έχουν πλαισιώσει τις εθνικές μας ομάδες. Μας απασχολεί ακόμη και η χωρίς προβλήματα πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις αθλητικές δραστηριότητες.
Πως πιστεύετε ότι θα είναι ο αθλητισμός μετά την πανδημία;

Είμαι σίγουρος ότι ο αθλητισμός στην Ελλάδα θα ακολουθήσει ανοδική τροχιά. Η αισιοδοξία μου αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι το υφυπουργείο αθλητισμού και ο Λευτέρης Αυγενάκης οδηγούν και οργανώνουν τον ελληνικό αθλητισμό προς την σωστή κατεύθυνση. Η διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας με όλους τους φορείς, ο εθνικός αθλητικός προγραμματισμός και η οικονομική ενίσχυση των σωματείων είναι βήματα που οδηγούν στην επιτυχία.

 Ποιο είναι το προσωπικό σας όραμα για τον τομέα του αθλητισμού;

Θέλω να δω έναν αθλητισμό υγιή, απαλλαγμένο από τα βαρίδια που τον κακοποιούν και τον εκμεταλλεύονται. Απαλλαγμένο από όλους εκείνους που τον χρησιμοποιούν για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Για το όραμα αυτό θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις και ευχαριστώ τον κ. Νίκα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντάς μου τον απαιτητικό και ευαίσθητο αυτό χώρο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ