ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά για χαλάρωση των μέτρων (βίντεο live)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:41:00 μ.μ. | |
Ανακοινώσεις Χαρδαλιά για χαλάρωση των μέτρων (βίντεο live)
Στις 19.30 αναμένονται να γίνουν οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, σχετικά με την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Μαζί του θα βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει από την προσεχή Δευτέρα -αλλά ακόμα δεν είναι σαφές αν γίνει με τη μέθοδο του click away παντού ή στις περιοχές που είναι με βαθύ κόκκινο στον επιδημιολογικό χάρτη.

Εκτιμάται ότι οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν αυστηρές προϋποθέσεις για να ανοίξει το λιανεμπόριο. Ένας από τους όρους είναι να έχουν κάνει ράπιντ τεστ οι εργαζόμενοι.

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν ενέκριναν το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων -σύμφωνα με πληροφορίες- εκφράστηκαν διιστάμενες απόψεις αναφορικά με το εύρος της χαλάρωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διατυπώθηκε η άποψη ότι με τη χαλάρωση θα αυξηθεί η κινητικότητα, ενώ από άλλα μέλη της Επιτροπής υπάρχει η εκτίμηση ότι μια μικρή χαλάρωση θα λειτουργήσει θετικά.

Σε δήλωσή του, το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημείωσε ότι στους κόλπους της επιτροπής φαίνεται να επικρατεί η αντίληψη πως το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ουσιώδη επιβάρυνση στην επιδημιολογική κατάσταση.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αναμένει σήμερα τις εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οι οποίες –όπως πρόσθεσε- θα λάβουν υπόψη από τη μία τα επιδημιολογικά δεδομένα –για τα οποία σημείωσε ότι δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά- και από την άλλη το γεγονός ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση του κόσμου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ