ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Ενενήντα non covid-19 ασθενείς ψάχνουν ΜΕΘ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:21:00 μ.μ. | |
Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Ενενήντα non covid-19 ασθενείς ψάχνουν ΜΕΘ
Ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι δραματική και πως 90 ασθενείς, οι περισσότεροι non covid, βρίσκονται προς αναζήτηση ΜΕΘ στην Αττική.


«Ζούμε έναν πόλεμο στις ΜΕΘ-Επιλέγουμε ασθενείς»

Σε δραματικούς τόνους μίλησε ο διευθυντής του Ακτινολογικού στο Γ. Γεννηματάς σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τις εφημερίες «τρόμου» που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες.

Ο Σπύρος Αντωνόπουλος, μιλώντας στο OPEN TV, περιέγραψε την χθεσινή εφημερία επισημαίνοντας ότι σε ένα από τα κεντρικά νοσοκομεία της Αττικής κατά του κορονοϊού, όχι μόνο δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ, αλλά υπάρχουν και οκτώ με δέκα διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.

«Δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8 – 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε» τόνισε για να προσθέσει ότι οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι γιατροί της Αττικής τις τελευταίες ημέρες τους έχουν φτάσει στο σημείο να διαλέγουν ποιος ασθενείς θα εισαχθεί σε ΜΕΘ και ποιος θα μπει σε αναμονή.

«Οι τελευταίες τρεις εφημερίες είναι πολύ δύσκολες. Δεχόμαστε γύρω στους 60 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληρότητα κοντά στο 100% θέλουν χαλάρωση των μέτρων

Η ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής όπου η πληρότητα υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 95%, αλλά και οι δυσοίωνες προβλέψεις για αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής παρουσιάζει αύξηση και η εκτίμηση είναι ότι πιθανόν τα ημερήσια κρούσματα να ξεπεράσουν τις 3.000.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ