ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Συμμετοχή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Αργολίδας στο διαδικτυακό παιχνίδι "ΠΕΡΣΕΑΣ SOS"

Συμμετοχή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Αργολίδας στο διαδικτυακό παιχνίδι "ΠΕΡΣΕΑΣ SOS"
Ομάδα παιδιών του τομέα Πληροφορικής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Αργολίδας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο διαδικτυακό παιχνίδι «ΠΕΡΣΕΑΣ SOS» που οργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους.

Το παιχνίδι αυτό έχει τη φιλοσοφία του κλασσικού παιχνιδιού του «χαμένου θησαυρού». Μέσα από αυτό το παιχνίδι προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την καλή χρήση την οποία πρέπει να έχει το Διαδίκτυο.

ΠΕΡΣΕΑΣ SOS (Πλοκή του παιχνιδιού)

Ο Περσέας ανέλαβε μια νέα αποστολή και χρειάζεται τη βοήθειά σου. Πρέπει να σώσει τον γειτονικό γαλαξία της Ανδρομέδας από την οργή του φοβερού Ποσειδώνα που απειλεί να τον καταστρέψει. Για να το καταφέρει αυτό χρειάζεται το κεφάλι της Μέδουσας. Της τρομερής γοργόνας με φίδια αντί για μαλλιά που όποιος κάνει το λάθος να την κοιτάξει στα μάτια, πετρώνει. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Αν δεν προσέξει, μπορεί και ο ίδιος να πετρώσει.

Όλα όμως θα πάνε καλά αν εσύ και η παρέα σου μπορέσετε να του βρείτε τα κατάλληλα όπλα που θα τον βοηθήσουν να πετύχει τον σκοπό του.

Η βοήθεια που μας ζητάει είναι να περάσετε με επιτυχία 5 στάδια αποτελούμενα από ερωτήσεις, γρίφους και δοκιμασίες που θα χαρίσουν στον Περσέα 5 τρομερά όπλα, τα οποία θα του δώσουν το πλεονέκτημα όταν θα βρεθεί με την επικίνδυνη αυτή γοργόνα.
Η θεά Αθηνά και ο θεός Ερμής θα είναι εκεί για να σας βοηθήσουν αν χρειαστεί.

Να λοιπόν τι χρειάζεται να βρείτε για να βοηθήσετε τον Περσέα:

την Κυνέη / Κυνή, την περικεφαλαία δηλαδή του Άδη που τον έκανε αόρατο. Έτσι θα μπορέσει να πλησιάσει τη Μέδουσα χωρίς αυτή να μπορεί να τον δει.

την Κύβησιν, τον μαγικό σάκο μέσα στον οποίο θα βάλει το τρομερό κεφάλι της Μέδουσας.
τα φτερωτά σανδάλια που χρειάζεται για να πάει εκεί που μένει η Μέδουσα. Αν δεν το ξέρεις, η Μέδουσα έμενε σε έναν βράχο στη μέση της θάλασσας!

την αστραφτερή ασπίδα μέσα από την οποία θα μπορούσε να βλέπει το κεφάλι χωρίς να κινδυνεύει από την επικίνδυνη ματιά της. 

Και τέλος, το κοφτερό σπαθί με το οποίο θα κόψει το κεφάλι της Μέδουσας όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
Λίγα λόγια για τον Περσέα:

Ο Περσέας ήταν γιος του θεού Δία και της Δανάης. Όταν όμως γεννήθηκε, ο παππούς του έβαλε τον Περσέα και τη μητέρα του τη Δανάη σε ένα ξύλινο κουτί και τους έριξε στη θάλασσα για να χαθούν. Φοβόταν, βλέπεις, μη βγει αληθινός ο χρησμός του μαντείου των Δελφών ότι ο Περσέας θα ήταν η αιτία του θανάτου του. 

Ο Περσέας και η Δανάη όμως κατάφεραν και βγήκαν στις ακρογιαλιές της Σερίφου και έτσι έμειναν εκεί μέχρι που ο ήρωας μας έγινε ένα μεγάλο και όμορφο παλικάρι που αγαπούσε τις προκλήσεις και τις περιπέτειες. Στη Σέριφο κυβερνούσε ο Πολυδέκτης. Μια μέρα λοιπόν ρώτησε τους νέους ποιο δώρο θα ταίριαζε καλύτερα σε έναν βασιλιά. 

Όλοι απάντησαν ότι το πιο βασιλικό δώρο θα ήταν ένα άλογο. Ο Περσέας όμως που δεν του άρεσε να μοιάζει με τους πολλούς και του άρεσε να ξεχωρίζει απάντησε πως το καλύτερο δώρο θα ήταν το κεφάλι της γοργόνας Μέδουσας. Και έτσι ξεκινά η περιπέτειά του… Μια περιπέτεια που θα καταφέρει να ολοκληρώσει μόνο με τη δική σας βοήθεια..
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ