ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

100 χιλιάδες 30ντάρηδες έκλεισαν ραντεβού σε ένα 24ωρο για να εμβολιαστούν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:30:00 π.μ. | |
100 χιλιάδες 30ντάρηδες έκλεισαν ραντεβού σε ένα 24ωρο για να εμβολιαστούν
Σε έναν αγώνα δρόμου για τη θωράκιση του πληθυσμού από τον κορωνοϊό, έχουν επιδοθεί οι υγειονομικές αρχές, ενεργοποιώντας σχεδόν ταυτόχρονα τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς σε όλες τις παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού. 

Ο αριθμός των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, είναι εντυπωσιακός, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τα ραντεβού τα 200.000 (και για τις δύο δόσεις). 

Δηλαδή περισσότεροι από 100.000 30ντάρηδες ζήτησαν να εμβολιαστούν, σκορπώντας ικανοποίηση στις οικογένειές τους αλλά και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Ίσως να θα είναι τα πιο σημαντικά ραντεβού που έδωσαν στη ζωή τους, για τη ζωή τους. Η συμμετοχή συνεχίζεται.

Να σημειώσω εδώ ότι στην πλατφόρμα αυτή ανήκουν πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα. Αλλά όπως μου είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους το γεγονός ότι στο πρώτο 24ωρο έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν πέραν τω 100.000 30ντάρηδων και μάλιστα γνωρίζοντας πως θα εμβολιασθούν με AstraZeneca θεωρείται ποσοστό ικανοποιητικό. Τη Μ. Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 40-44 ετών, επίσης μόνο με AstraZeneca. Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει για τους 45-49 ετών, με πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια, ενώ από τις 5 Μαΐου ξεκινούν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson. Για όσους δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει, αρχίζει ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, σε λίγο θα γίνει και εδώ όπως το Ισραήλ. Φτάνει να υπάρχουν τα εμβόλια. Επίσης θα πρέπει να ξέρετε:

Ο εμβολιασμένος μέσα στην οικογένειά του

Μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 μπορεί να μειώσει περίπου στο μισό τον κίνδυνο να μεταδώσει κάποιος εμβολιασμένος τον κορωνοϊό στα άλλα μη εμβολιασμένα μέλη του ίδιου νοικοκυριού. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας βρετανικής έρευνας, που είναι η πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα σχετικά με το πώς η εμβολιαστική ανοσία επηρεάζει την μεταδοτικότητα του ιού.

Και χάπι κατά του κορωνοϊού

Στις αισιόδοξες ειδήσεις περιλαμβάνεται και η αναγγελία για ένα χάπι κατά του κορωνοϊού. Μιλώντας στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, επισήμανε ότι η αντιική θεραπεία αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Μπουρλά εξήγησε ότι η εταιρεία του πραγματοποιεί δοκιμές σε δύο αντιικά φάρμακα, το ένα εκ των οποίων χορηγείται ενδοφλεβίως και το δεύτερο από το στόμα. Ένα χάπι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, το οποίο θα μπορεί να λαμβάνεται και στο σπίτι όταν πρωτοεμφανίζεται η νόσος, ενδεχομένως να έχει διαθέσιμο προς χρήση μέχρι το τέλος του 2021 η Pfizer..
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ