ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη την χώρα την Δευτέρα 12/4 (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. | |
Ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη την χώρα την Δευτέρα 12/4 (βίντεο)
Ανοίγουν και οι 3 τάξεις των Λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού  Παιδείας Νίκης Κεραμέως με «όπλο» τα υποχρεωτικά self test που θα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί δωρεάν από τα φαρμακεία.

Η  υπουργός ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να πραγματοποιούνται αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό λυκείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

«Τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, όπως:

-η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
-τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
-οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
-η χρήση αντισηπτικών,
-οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
-οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,
-τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά», τόνισε η κα Κεραμέως.

«Επιπλέον προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

Η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού προβλέπεται τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές», επισήμανε μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας.

Πότε ανοίγουν οι υπόλοιπες βαθμίδες

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για επιστροφή στις αίθουσες για τους μαθητές Γυμνάσιου και Δημοτικών, η υπουργός Παιδείας είπε πως «πηγαίνουμε βήμα, βήμα και πάντοτε μετά από συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών. Αυτή τη στιγμή η μόνη απόφαση που έχει ληφθεί αφορά στα λύκεια της χώρας» είπε.

Δείτε σε βίντεο την ενημέρωση του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ