ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Μικροί μαθητές της Αργολίδας ανακάλυψαν χνάρια του 1821

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:24:00 π.μ. | | | | |
Μικροί μαθητές της Αργολίδας ανακάλυψαν χνάρια του 1821
Με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου διοργάνωσε δράση με τίτλο: «Ανακαλύπτω χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου».


Η δράση απευθύνθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και έγινε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας.

Στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη κρυμμένων ή και φανερών στοιχείων που αφορούν «ίχνη» από το 1821, ώστε ψηλαφώντας το παρελθόν, οι μαθητές να ενισχύσουν ενεργά και βιωματικά τις γνώσεις τους.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κλήθηκαν να αποτυπώσουν, με όποιο τρόπο επιθυμούσαν (ενδεικτικά: φωτογραφίες, video, ζωγραφική, κολάζ, κείμενα, δρώμενα, λαϊκές παραδόσεις, θρύλοι, τραγούδια, ποιήματα κ.α.), στοιχεία, μνήμες και οτιδήποτε σχετίζεται με την ελληνική Επανάσταση του 1821, από το άμεσο (χωριό ή πόλη) περιβάλλον τους, φυσικό ή ανθρωπογενές.

Η δράση ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2021 και οι εργασίες των μαθητών θα προβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας,

(https://blogs.sch.gr/dipearg),

στο ιστολόγιο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου (https://blogs.sch.gr/kpearg)

και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebοοκ) του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου https://www.facebook.com/kpe.neaskiou

Τα έργα και οι δραστηριότητες των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους αποτυπώθηκαν σε μια διαδραστική κάρτα με την πλατφόρμα του Thinglink.

Για να δείτε τις δημιουργίες των μαθητών, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.thinglink.com/scene/143409185499906048


Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ