ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Το 1ο Λύκειο Άργους τίμησε την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. | | |
Το 1ο Λύκειο Άργους τίμησε την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης
19 Απριλίου 2021 και το σχολείο 1ο Λύκειο Άργους διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει την “Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης” η οποία καθιερώθηκε με το 130/2008 Προεδρικό Διάταγμα, να εορτάζεται την 19η Απριλίου, ημέρα θανάτου στο Μεσολόγγι του λαμπρού φιλέλληνα λόρδου Βύρωνα (19.4.1824).

 Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από τη σχετική πρόταση του τότε Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρη Σιούφα, προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο Ο ποιητής και φιλέλληνας Λόρδος Βύρων (1788-1824) υπήρξε υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι ένας από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους, κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν. 

Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών. 

Εξαιρετική η παρουσία των μαθητών μας που κάτω από την καθοδήγηση της Φιλολόγου καθηγήτριας του σχολείου μας Πατούρας Κωνσταντίνας τίμησαν την σημερινή ημέρα και επιβεβαίωσαν τον δεσμό που σφυρηλάτησε η εξεγερμένη Ελλάδα με τους λαούς της Δύσης και με τους ποιητές τους. Έναν δεσμό που τον κατέστησε άρρηκτο από τη μια ο θαυμασμός της Δύσης για την αρχαία Ελλάδα, για τα πολιτικά και πολιτειακά της ιδεώδη, για τον πολιτισμό και την κληρονομιά της, και από την άλλη ο σεβασμός για τους σύγχρονους Έλληνες που τολμούσαν να τα αναδιεκδικήσουν και να τα αποκαταστήσουν στον τόπο που τα γέννησε. 

Τους ευχαριστούμε πολύ!!! 

Η Διευθύντρια Λένα Παπαθανασίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ