ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα - Διεκδικούμε δουλειά ζωή με δικαιώματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:33:00 π.μ. | |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα - Διεκδικούμε δουλειά ζωή με δικαιώματα
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Εμείς που ζούμε ήδη τη δουλειά - «λάστιχο» ξέρουμε πού στοχεύει το αντεργατικό νομοσχέδιο!!

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, και ειδικά στα σούπερ μάρκετ, δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε με τους προκλητικούς ισχυρισμούς κυβέρνησης και υπουργείου.

Σε έναν κλάδο όπου οι αξιώσεις της εργοδοσίας μεταφράζονται σε ρητούς όρους στις ατομικές συμβάσεις και το ψηφιδωτό της «ευελιξίας» περιλαμβάνει 6ήμερη εργασία, δουλειά την Κυριακή και «σπαστό» ωράριο, είναι το λιγότερο αστείο να επικαλείται η κυβέρνηση για «συνεννόηση» με τον εργοδότη.

Όχι απλά δεν μπορούμε να επιλέξουμε, να ρυθμίσουμε ή να προσαρμόσουμε τη ζωή μας, αλλά ούτε καν να ...πληροφορηθούμε έγκαιρα πότε και πόσες ώρες δουλεύουμε, μήπως και προγραμματίσουμε στοιχειωδώς την καθημερινότητά μας τις επόμενες μέρες.

Αντίστοιχα, οι εμποροϋπάλληλοι που βρισκόμαστε σε αναστολή, καλούμαστε να εργαστούμε μια, δυο, τρεις μέρες, όταν το απαιτεί η αυξημένη εμπορική κίνηση, και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην αναστολή, ή - ακόμα χειρότερα – καλούμαστε να δουλέψουμε όντας δηλωμένοι σε αναστολή.

Επίσης, σε μέρες με μειωμένη δουλειά, οι επιχειρήσεις δε χάνουν ευκαιρία να «ξεφορτωθούν» μια μέρα άδειας , χρεώνοντάς τη με το ζόρι στους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,

το νομοσχέδιο έρχεται να λύσει ακόμα περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας για να αποσαθρώσει πλήρως τον εργάσιμο χρόνο! Και η αλήθεια είναι, ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να βάλει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία.

Το ΜΟΝΟ που μπορεί να επιβάλει πιο ανθρώπινους όρους δουλειάς είναι ένα ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. Ένα ΔΥΝΑΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Για αυτό και η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΣΩ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Πολλοί εργαζόμενοι μας ρωτούν, «και τι μπορώ να κάνω για όλα αυτά;» Η απάντηση βρίσκεται στην οργάνωση της εργατικής τάξης σε κάθε χώρο δουλειάς για να σπάσει ο φόβος και η τρομοκρατική παρέμβαση της εργοδοσίας. Η απάντηση είναι ο συλλογικός, ταξικός αγώνας για άμεσες διεκδικήσεις.

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

· Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.

· Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

· Προστασία της υγείας , της ασφάλειας των εργαζομένων και προστασία της μητρότητας, με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.

· Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

· Να δοθεί χωρίς καμία καθυστέρηση όλο το Δώρο Πάσχα.

· Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.

1Η Μαΐου, Μ. Σάββατο, στις 11:30πμ, καταθέτουμε στεφάνι στην μνήμη των εκατοντάδων αγωνιστών και κομμουνιστών κρατουμένων, στο μνημείο της Ακροναυπλίας.

Αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους τους εργάτες που έδωσαν το αίμα τους για ανώτερα ιδανικά, που δολοφονήθηκαν και εκτελέστηκαν από το αστικό κράτος το 1886 στο Σικάγο, το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, το 1944 στην Καισαριανή, που γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους μέχρι και σήμερα.

10ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.

ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ

Στάση Εργασίας 9:00-13:00 και Συμμετοχή στις
10:30 το πρωί - ΠΛ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ