ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Φαραωνικό θέαμα στην Αίγυπτο: Οι μούμιες 22 φαραώ μεταφέρθηκαν στο νέο «σπίτι» τους στο Κάιρο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:19:00 μ.μ. | | | | |
Φαραωνικό θέαμα στην Αίγυπτο: Οι μούμιες 22 φαραώ μεταφέρθηκαν στο νέο «σπίτι» τους στο Κάιρο (βίντεο)
Είκοσι δύο άρματα, που μετέφεραν τις μούμιες βασιλιάδων και βασιλισσών της αρχαίας Αιγύπτου, παρέλασαν χθες το βράδυ στους δρόμους του Καΐρου, σε ένα φαραωνικό θέαμα, για να πάνε στο καινούριο «σπίτι» τους, το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού (NMEC).

 Τα πρώτα μαύρα άρματα, που έφεραν χρυσά μοτίβα και ήταν κατασκευασμένα έτσι ώστε να θυμίζουν τις ταφικές λέμβους της αρχαιότητας, αναχώρησαν στις 8 το βράδυ από την πλατεία Ταχρίρ και το Μουσείο του Καΐρου όπου αναπαύονταν οι φαραώ εδώ και πάνω από έναν αιώνα. 

Η πλατεία είχε κλείσει για την κυκλοφορία, τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών.

Απαγορευόταν επίσης η κυκλοφορία κατά μήκος της διαδρομής των επτά χιλιομέτρων που διέσχισε η πομπή, μέχρι το NMEC, στο Φουστάτ, στα νότια της πρωτεύουσας. Ενώ ακούγονταν κανονιοβολισμοί, τα άρματα έφτασαν στο ολοκαίνουριο μουσείο μισή ώρα αργότερα και τα υποδέχτηκε ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. 

Με χρονολογική σειρά, ο φαραώ Σεκενενρέ Τάο (16ος αιώνας π.Χ.) ο επονομαζόμενος «ο Γενναίος», άνοιξε την παρέλαση, που έκλεισε με τον Ραμσή Θ’ (12ος π.Χ. αι.). Από τις διασημότερες μούμιες που διέσχισαν απόψε το Κάιρο ήταν εκείνες της Χατσεψούτ και του Ραμσή Β΄.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ