ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί: «Μας έστειλαν 25άδες rapid test αντί για ατομικά self test»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:20:00 μ.μ. | | |
Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί: «Μας έστειλαν 25άδες rapid test αντί για ατομικά self test»
Ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές, κατήγγειλε στην τηλεόραση του Open ότι τα kit που παρέλαβαν δεν ήταν αυτά που περίμεναν. Αντί δηλαδή για self test, παρέλαβαν, σύμφωνα με τον ίδιο, rapid test σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων κι όχι ατομικές.


Από την πλευρά τους, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως οι φαρμακοποιοί ήταν και είναι ενημερωμένοι για την συγκεκριμένη διαδικασία και ότι κάθε πολίτης θα μπορεί να αγοράσει μεμονωμένα τεστ από την 25άδα, με σαφείς οδηγίες με εικονίδια, καθώς τα τεστ απευθύνονται σε «μη ειδικούς». «Τα self test ανήκουν στην γενικότερη κατηγορία των rapid test με τη διαφορά ότι η μπαντονέτα που χρησιμοποιείται δεν μπαίνει τόσο βαθιά στη μύτη όσο τα rapid test», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

«Για μένα έχει γίνει γκέλα και χοντρή γκέλα. Περιμέναμε kits αυτόνομα, αλλά βλέπουμε rapid test κι όχι self test» υποστήριξε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. «Μας έχουν δώσει συσκευασία με 25 kits. Κανονικά πρέπει να επιστραφούν αυτά. Θα τα δώσουμε ένα ένα, αν τα αφήσουν. Θα το κάνουμε αναγκαστικά, αλλά δεν είναι ασφαλές» προσθέτει.

«Περιμέναμε αυτόνομες συσκευασίες του ενός. Μας έφεραν rapid test αντιγόνου με την μπατονέτα. Συγκεκριμένα η φαρμακαποθήκη μας προμήθευσε με το Sars-cov-2 Rapid Antigen rapid test. Είναι πολύ δύσχρηστο και για τον πολίτη και για μας», σημειώνει ο κ. Δαγρές, ο οποίος διευκρινίζει ότι αυτά που παρέλαβαν κανονικά πρέπει να επιστραφούν και να δοθούν στους φαρμακοποιούς αυτόνομα, σφραγισμένα self test.

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Υγείας, που επικαλείται το Open TV ανέφεραν ότι τα «self test, δεν υπάρχουν ακόμα σε ατομικές συσκευασίες». Πληροφορίες του ρεπορτάζ, αναφέρουν, ότι τα self test δεν θα παραδίδονται στα φαρμακεία σε ατομικές συσκευασίες αλλά θα τα συσκευάζουν εκ νέου οι φαρμακοποιοί.

Από σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα ώστε μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών και εκπαιδευτικοί να μπορούν με τον ΑΜΚΑ τους να προμηθευτούν τα τεστ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ