ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΜέΡΑ25: Δασικοί Χάρτες - Ένα ακόμη δώρο στο ΤΑΙΠΕΔ!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 π.μ. | | |
ΜέΡΑ25: Δασικοί Χάρτες - Ένα ακόμη δώρο στο ΤΑΙΠΕΔ!
Είναι γνωστό πιά πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με όλο το μνημονιακό τόξο, υπακούει στις προσταγές «δεσμεύσεις» τις λένε κατ’ ευφημισμό της τροϊκας εσωτερικού και εξωτερικού, χωρίς να εξετάζει στο παραμικρό τις επιπτώσεις που έχουν στο μέσο Έλληνα πολίτη!


Έτσι ξαφνικά και μάλιστα εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, αποφάσισε να αναρτήσει τους νέους δασικούς χάρτες! Έχοντας στη διάθεσή της τις αεροφωτογραφίες από δύο ΜΟΝΟ χρονιές (1947 και 2008) έκανε τη «ταυτοποίηση» των δασικών εκτάσεων με το προσφιλές σ’ αυτούς «Αποφασίζομε και Διατάζομε» καταστρατηγώντας κάθε έννοια ορθής νομικής πρακτικής αλλά και δικαίου!

Ολόκληρες εκτάσεις τις οποίες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, με κόπο και τεράστια εμπόδια που το ίδιο το κράτος τους βάζει, καλλιεργούν γενιές και γενιές, χαρακτηρίστηκαν δασικές και όχι μόνο αυτό, ο χρόνος για να φέρουν τις αντιρρήσεις τους ελάχιστος! Ξαφνικά κι ενώ η δασοκάλυψη, σύμφωνα με την ΕΕ, ήταν περίπου στο 50% της έκτασης της χώρας έγινε 70% και σε κάποιους νόμους 90% !!

Βλέποντας όλα αυτά έρχονται στο μυαλό μας αναμνήσεις από το παρελθόν, όχι και τόσο ευχάριστες! Δικαίως όλοι σκεφτόμαστε ότι η επιταγή της τροϊκας για εξάλειψη της ακίνητης περιουσίας των πολιτών καλά κρατεί! Μια επιταγή που άρχισε αρκετές δεκαετίες πριν, εγκλωβίζοντας τους περισσότερους από εμάς στα δάνεια και την χρεοδουλοπαροικία με απώτερο σκοπό την εξαφάνιση της μικρής ακίνητης περιουσίας! Τότε ήταν που οι συστημικές τράπεζες έβαλαν στο στόχαστρό τον μικροϊδιοκτήτη για να μπορέσουν σήμερα να καρπωθούν μέσα από τον κατάπτυστο «ΗΡΑΚΛΗ» τους καρπούς των κόπων τους και να φτωχοποιήσουν τον απλό πολίτη!

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό… Το ΤΑΙΠΕΔ δε είναι ακόμη τόσο ευτραφές όσο θα ήθελαν… «Πρέπει να το ταΐσουμε!», αναλογίζονται οι φωστήρες των αρίστων με τη τροϊκανή συμμορία τους… και αυτή τη φορά η «τροφή» θα είναι οι περιουσίες των αγροτών και των κτηνοτρόφων, περιουσίες που κόπο εξασφαλίζουν την επιβίωση των οικογενειών τους!

Μα θα αναρωτηθεί κάποιος «Τι να τα κάνουν τα χωράφια, τους βοσκότοπους και τις βουνοκορφές;». Η απάντηση είναι απλή, αρκεί κάποιος να κοιτάξει τι γίνεται στην ελληνική ύπαιθρο, όταν φυσικά μας το επιτρέψουν….

Τα αιολικά πάρκα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στις βουνοκορφές, σε λίγο οι ανεμογεννήτριες θα είναι περισσότερες από τα δέντρα! Τα φωτοβολταϊκά πάρκα άρχισαν να εκτοπίζουν σε μεγάλο βαθμό τις καλλιέργειες και σε λίγα χρόνια θα τις εξαφανίσουν!

Οι εταιρίες λοιπόν που τα εκμεταλλεύονται ψάχνουν νέους χώρους, όπου οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών αλλά και οι αντιδράσεις των συλλογικοτήτων θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερες, έτσι αν είναι σε δημόσια περιουσία θα μπορούσαν ευκολότερα να τις παρακάμψουν, αρκεί να ανήκουν στους «άριστους»!

Σαν ΜέΡΑ25 βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω φτωχοποίησης των αγροτών και των πολιτών, απαιτώντας:

· Ακύρωση των αναρτημένων δασικών χαρτών, και εκ νέου ανάρτηση τους μετά τις νέες ρυθμίσεις, διορθώσεις, που προαναγγέλονται.

· Κανένα τέλος στις αντιρρήσεις, εφόσον το κράτος παραδέχεται τόσα σφάλματα, και απλοποίηση της διαδικασίας τους.

· Να λαμβάνονται υπόψιν στο εάν οι εκτάσεις έχουν ενταχθεί στο ΟΣΔΕ.

· Να επανέλθει το εργαλείο της αυτοψίας στις περιπτώσεις που είναι πρόσφορο.

· Χαρακτηρισμός μια περιοχής ως δασική στηριζόμενος πάνω σε ορθές επιστημονικές τεκμηριώσεις, σωστούς νομικούς ορισμούς και πρακτικές.

· Να εξετάζονται όλες οι αεροφωτογραφίες (Χρονιές) που υπάρχουν και όχι μόνο σε ΔΥΟ (2) (του 1945, 2008).

· Καμία αλλαγή χρήσης σε καλλιεργήσιμη γή, για να μπορέσει η χώρα να αποκτήσει την πολυπόθητη αγροτοδιατροφική επάρκεια.

· Καμία ανεμογεννήτρια στις κορυφές των βουνών και κανένα φωτοβολταϊκό σε παραγωγικούς αγρούς!

· Κατάργηση του «ΤΑΙΠΕΔ» και του «ΗΡΑΚΛΗ» και αντικατάστασή τους από την Εθνική Εταιρία Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας «ΑΘΗΝΑ» και την Εθνική Εταιρία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», που το ΜέΡΑ25 προτείνει!



Ο αγώνας κατά της χρεοδουλοπαροικίας, στην οποία οι μνημονιακές κυβερνήσεις μας εγκλώβισαν, πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να αποτινάξουμε από πάνω μας τη τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού και να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, κοινωνική ισότητα και πράσινη ανάπτυξη!





Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης ΜέΡΑ25
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ