ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

3d προβολή έργων μεγάλων ζωγράφων σε εκκλησίες του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:09:00 π.μ. | | |
3d προβολή έργων μεγάλων ζωγράφων σε εκκλησίες του Ναυπλίου
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ συνεχίζει την συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, μετά την ψηφιακή μορφή έκθεσης με θέματα και πρόσωπα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στο πλαίσιο των Πασχαλινών δράσεων , προβάλλοντας έργα της στις εκκλησίες της πόλης μας .

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας κρατούν τα μουσεία κλειστά. Μέσω της τεχνολογίας τα έργα τέχνης βγαίνουν προς τα έξω, προς την κοινωνία, με στόχο να συνδεθεί ο ιστορικός χαρακτήρας της πόλης με το μουσείο, όπως και έγινε με την προβολή των ιστορικών έργων τέχνης στο πάρκο του Κολοκοτρώνη, αλλά και να ενεργοποιήσουν συναισθηματικά τους πιστούς τις Άγιες αυτές μέρες.

Έργα θρησκευτικού περιεχομένου από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης θα αναδεικνύουν, καθ ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, το συναίσθημα του θείου δράματος.

Θα προβάλλονται:

Ο Χριστός του Κωνσταντίνου Παρθένη (1878/9-1967),
Ιδού ο Νυμφίος του Νικολάου Γύζη (1842-1901) και
Η Συναυλία των Αγγέλων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου(1541-1614).
 
Τα έργα αυτά μέσω της 3d προβολής τους θα αποτελέσουν μια ενδιαφέρουσα συγκινησιακή εμπειρία διότι μας καθιστούν τις θείες μορφές ορατές μέσω του χρώματος και μας ενώνουν με τον πνευματικό κόσμο.

Θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια του παραρτήματος Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Λαμπρινή Καρακούρτη για την στήριξη και συνεργασία της , όπως και στην εικαστικό κ.Βασιλική Σαγκιώτη 

Επίσης , ευχαριστίες στους ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο όλων των ενοριών .
Καλή Ανάσταση και υγεία σε όλους !

(Τεχνική επιμέλεια και υποστήριξη by Aris Issaris )
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ