ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: 7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - Απαιτούμε πραγματική ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. | |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: 7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - Απαιτούμε πραγματική ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας
Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα συνέχειας των διεκδικήσεων των εργαζομένων και του λαού που η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει ώστε να αξιοποιηθούν οι σημερινές δυνατότητες της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας! Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές.

Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα - χωρίς αποζημίωση. Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Για μέτρα περιορισμού της διασποράς, στους χώρους εργασίας ώστε να μη μετατρέπονται σε εστίες μετάδοσης του Covid19, στα σχολεία που σχεδιάζεται να ανοίξουν χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα όσο ήταν κλειστά κτλ.

Το Συνδικάτο μας είναι δίπλα στους υγειονομικούς που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία και ΚΥ του νομού αλλά και όλης της Ελλάδας διεκδικώντας εδώ και τώρα:

• Άμεση και άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας (εργαζομένων, υποδομών, εξοπλισμού, χειρουργεία, κλίνες ΜΕΘ, εργαστήρια κ.λπ.).

• Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί). Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας.

• Πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας του νομού σε 24ωρη βάση. Να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία.

• Άνοιγμα κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη - εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους.

• Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας. Άμεσο εξοπλισμό όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά.

• Μέτρα περιορισμού – ελέγχου της διασποράς στους χώρους εργασίας, στα σχολεία (15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών).

• Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και τους χώρους δουλειάς με επιβάρυνση της εργοδοσίας. Παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ