ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Ιστορικό ντοκιμαντέρ με φόντο και το Ναύπλιο για τη Μαντώ Μαυρογένους (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:17:00 μ.μ. | | |
Ιστορικό ντοκιμαντέρ με φόντο και το Ναύπλιο για τη Μαντώ Μαυρογένους (βίντεο)
Με ένα εντυπωσιακό τρέιλερ υπό τους ήχους της συγκλονιστικής μουσικής του κορυφαίου σύνθετη Σταμάτη Σπανουδάκη, παρουσιάζεται στο κοινό το πρώτο ιστορικό ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη ηρωίδα Μαντώ Μαυρογένους!


Μετά από πολύμηνη έρευνα η δημοσιογράφος και νομικός Γεωργία Μπιτάκου, ταξίδεψε σε 14 πόλεις και νησιά, καθώς και στην Ιταλία ακολουθώντας τα χνάρια της Μαντώς όπου έζησε και πολέμησε.

Αναμφίβολα όπως διακρίνει κάνεις από τα πλάνα, είναι μια πλούσια, άρτια και επαγγελματική παραγωγή, που προβάλλει εκτός από την ιστορία της πιο αδικημένης μορφής του Αγώνα και τα ομορφότερα μέρη και μνημεία της Ελλάδος αλλά και την καθοριστική συμβολή της Πίστης στον Αγώνα.

Συμμετέχουν για πρώτη φορά οι απόγονοι της Μαυρογένους, όπως ο πρέσβης ετ Μίκης Καμπάνης, ιστορικοί, ιερωμένοι, καθώς και η μεγάλη μας ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη που την είχε υποδυθεί τηλεοπτικά. Ο σπουδαίος συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης “ντύνει” μουσικά όλες τις ενότητες που αφορούν τη ζωή και το έργο της Μαντώς αλλά θα ακουστούν και μουσικοί αυτοσχεδιασμοί, που έγραψαν ειδικά για το ντοκιμαντέρ, οι κορυφαίοι σολίστες Θανάσης Βασιλόπουλος(κλαρίνο) και Νίκος Χατζόπουλος (βιολί). Πολλά είναι και τα νέα ιστορικά δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα στην Τεργέστη.

Τα γυρίσματα έγιναν μέσα στο Φεβρουάριο και Μάρτιο σε Τεργέστη, Αθήνα, Πάρο, Μύκονο, Τήνο, Σύρο, Πόρο, Τροιζήνα, Χίο, Κάρυστο, Αίγινα, Άργος, Ναύπλιο, Μεσολόγγι και σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται το επόμενο στάδιο, του μοντάζ.

Ήδη το τρέιλερ είχε μεγάλη και θετική απήχηση στα social media και αναμφίβολα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ιστορία της πιο ανατρεπτικής και.. Ανταριασμένης, όπως λέει και ο τίτλος Ψυχής του Αγώνα! Μαντώ Μαυρογένη “Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής”.

Έρευνα – Παρουσίαση – Παραγωγή: Γεωργία Μπιτάκου
Μουσική Επιμέλεια- Σύνθεση: Σταμάτης Σπανουδάκης (στο τρέιλερ ακούγεται “Οι Ήρωες κάνουν Γιορτή” )
Μοντάζ τρέιλερ :Domenica Productions
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ