ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Οικοδόμων Ναυπλίου: "Η υποκρισία και το θράσος τους περισσεύει"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:57:00 π.μ. | |
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Οικοδόμων Ναυπλίου: "Η υποκρισία και το θράσος τους περισσεύει"
Το Σάββατο στις 24 Απριλίου 2021 και ώρα 6:30 μ.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου, με απαρτία 5 στους 7. Παρόντες από την παράταξη της ΔΑΣ ήταν και οι 3 εκλεγμένοι στο ΔΣ, ενώ από την άλλη παράταξη, παρόντες ήταν 2, ένας εκ των οποίων, ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Κοΐνης.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. κουβεντιάστηκαν δύο προτάσεις για το φετινό εορτασμό της πρωτομαγιάς και την απεργιακή μας απάντηση. Η πρόταση της Δ.Α.Σ. ήταν απεργία στις 6 Μαΐου σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και απεργιακή συγκέντρωση. Η πρόταση του προέδρου του σωματείου και της κυβερνητικής παράταξης που εκπροσωπεί ήταν ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει!

Η πλειοψηφία του Δ.Σ., στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της 24ης Απρίλη 2021 αποφάσισε τη στήριξη της απόφασης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για απεργία στις 6 Μάη και συμμετοχή του σωματείου στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30πμ, στην Πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

Με έκπληξη είδαμε νέα ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου που επιχειρεί με «φασιστική μέθοδο» να ακυρώσει αυτά που δημοκρατικά είχαμε αποφασίσει. Δεν κατανοούμε…, πώς ακυρώθηκε η συνεδρίαση στις 24/4; Πότε έγινε άλλη συνεδρίαση; Ποιά «πλειοψηφία» κουβέντιασε και ανακοίνωσε άλλη απόφαση και γιατί;;;

Προφανώς και δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Η υποκρισία και το θράσος τους περισσεύει όταν κατηγορούν τη ΔΑΣ για διάσπαση αυτοί που προτείνουν ”να κάνει ο καθένας ότι θέλει”, αυτοί που έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Αυτοί που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο σωματείο από την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών, είναι αυτοί που θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, έρμαια των αφεντικών τους.

Ας σταματήσουν να λένε ψέματα και να μετατοπίζουν στους άλλους τις ευθύνες που έχουν για την κατάσταση που επικρατεί στο σωματείο. Το σωματείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ο δε συνάδελφος γραμματέας που συνυπογράφει στη «καταγγελία» ήταν απών από αυτή τη συνεδρίαση. Και ο έτερος συνυπογράφων –πρόεδρος- που ήταν παρών, ξέρει καλά τι ειπώθηκε.

Ας σταματήσουν να διασπείρουν τα ψέματα τους δημιουργώντας εντυπώσεις, γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Αυτοί που υπηρετούν πιστά την κυβέρνηση και την εργοδοσία κα βάζουν πλάτη ώστε να περάσουν τα πιο αντιδραστικά σχέδιά τους, που υπερασπίζονται την συμβιβασμένη και ξεπουλημένη ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου και της ΓΣΕΕ, δεν θα μιλάνε για διάσπαση. Γι’ αυτό δεν τους άρεσε η απόφαση που πήρε η πλειοψηφία του Δ.Σ. στις 24/4. Γι’ αυτό έτρεξαν να τη διαψεύσουν, γιατί τους «τράβηξαν το αυτί».

Ως ΔΑΣ, θέλουμε κίνημα ενωμένο, προτάσσουμε τα δικά μας συμφέροντα σε γραμμή αντίθεσης με τα συμφέροντα ης εργοδοσίας. Θέλουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα όπου οργανώνεται και παίρνει μέρος η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Για αυτό διαλέξαμε το δρόμο που πάτησαν οι νεκροί της τάξης μας, που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για να σταματήσει η εκμετάλλευση και να απελευθερωθούν οι εργάτες από τη μισθωτή σκλαβιά. Διαλέξαμε το δρόμο του αγώνα, της οργάνωσης, της συλλογικής δράσης και της ταξικής σύγκρουσης.

Γι' αυτό με θάρρος, καλούμε ανοιχτά τους εργαζόμενους σε ΑΠΕΡΓΙΑ! Τους καλούμε να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις δυνάμεις και να συμμετέχουν μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ, ως το ισχυρό όπλο μας απέναντι στη θηριωδία κυβέρνησης και εργοδοσίας. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τιμούμε τους αγώνες τους. Δεν θα αποδεχτούμε την κατάργηση του 8ωρου και την απλήρωτη δουλειά!

Δίνουμε αγωνιστικό απεργιακό παρών την Πέμπτη 6 Μάη, στις 10:30πμ, στην

Πλατ. Καποδίστρια, στο Ναύπλιο, κόντρα στην υποταγή και τη συναίνεση.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Δ.Α.Σ. - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ