ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Διαμαρτυρία Συλλόγων Γονέων Ναυπλίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. | | |
Διαμαρτυρία Συλλόγων Γονέων Ναυπλίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
Την Παρασκευή 16 Απριλίου, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου, 7ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου και των παιδικών και βρεφικών σταθμών του δήμου Ναυπλιέων βρέθηκαν μαζί με το σύλλογο γονέων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου παρέδωσαν κείμενο με τα αιτήματά τους.


Πρόκειται για αιτήματα που σχετίζονται με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν από πλευράς Δημοτικής Αρχής, Περιφέρειας και Υπουργείου (Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης) προκειμένου το επικείμενο άνοιγμα νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών να είναι ασφαλές.

Οι σύλλογοι γονέων ζητούν, έστω και τώρα, να έρθουν σε επικοινωνία όλοι οι αρμόδιοι φορείς μεταξύ τους και να αξιοποιηθεί το διάστημα που οι δομές είναι κλειστές ώστε να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ανοίξουν επιτέλους όλα τα σχολεία με ασφάλεια.

Τα αιτήματα είναι τα παρακάτω:

Μείωση των μαθητών ανά τάξη με έως 15 μαθητές ανά τάξη/τμήμα. Υπάρχουν αίθουσες και υποδομές που μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν μετά τη σχετική διαμόρφωση.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών/παιδαγωγών έτσι ώστε να καλυφθούν τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν αλλά και για να μην αναγκάζονται κάποιοι εκπαιδευτικοί να αλλάζουν 4-5 σχολεία μέσα στην εβδομάδα.

Προσλήψεις σχολικών καθαριστριών και εκπαίδευσή τους για διαχείριση και χρήση απολυμαντικών-καθαριστικών. Έλεγχος για την καταλληλόλητα των καθαριστικών μέσων.

Τακτικές απολυμάνσεις όλων των σχολικών δομών, με ευθύνη του Δήμου.

Να διενεργούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test σε όλη τη σχολική κοινότητα και κατά προτεραιότητα στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα είτε άμεσα, είτε έμμεσα, υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών/παιδαγωγών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία και ταξί που μεταφέρουν μαθητές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ