Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Πελοπόννησος: Προετοιμασίες για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. | |
Πελοπόννησος: Προετοιμασίες για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς (βίντεο)
Παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυσαν το 2020 λόγω κορωνοϊού η τουριστική κίνηση ήταν ικανοποιητική στην Πελοπόννησο. Ένας προορισμός που διεκδικεί με αξιώσεις σημαντικό μερίδιο κυρίως της βρετανικής ταξιδιωτικής αγοράς. Πέρυσι οι στοχευμένες δράσεις στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσεως κατέστησαν την Πελοπόννησο ασφαλή προορισμό. 

Ως αποτέλεσμα υπέστη πολύ μικρότερο πλήγμα σε σχέση με άλλους προορισμούς, ενώ κατέγραψε υψηλό αριθμό επισκεπτών συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα.

Ο Κώστας Μαρινάκος, πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου δηλώνει ότι η προσπάθεια του υπουργείου τουρισμού πέτυχε συμφωνίες με μικρούς πελάτες, όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και η Σερβία. Ωστόσο, ο μεγάλος όγκος τουριστών από την Βρετανία και την Γερμανία βρίσκεται εκτός, λόγω των αποφάσεων των κυβερνήσεων τους. Πρόκειται για δυσοίωνη εξέλιξη, εξήγησε. 

Οι σποραδικοί επισκέπτες δεν αρκούν για να ικανοποιήσουν τον κλάδο. Επιπλέον, οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο σε σχέση με το προσδοκώμενο. Αρκετές χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες πέταξαν για την Μαγιόρκα της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, παρά την οδηγία της γερμανικής κυβέρνησης να μην ταξιδέψουν. Τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα; Η κατάσταση παραμένει αβέβαιη.

Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ