ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Σβήνει η ελπίδα για Πάσχα στο χωριό - Θέμα ημερών το επίσημο «όχι» στην πασχαλινή έξοδο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:52:00 π.μ. | |
Σβήνει η ελπίδα για Πάσχα στο χωριό - Θέμα ημερών το επίσημο «όχι» στην πασχαλινή έξοδο
Η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη και αυτό που απομένει είναι η επισημοποίηση της. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου τείνουν να καταλήξουν στο «όχι» για τις υπερτοπικές μετακινήσεις της πασχαλινής περιόδου, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την εισήγηση των επιστημόνων και το σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού και της εστίασης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το τελευταίο διάστημα οι επιστήμονες και το Μέγαρο Μαξίμου ήταν σε ανοιχτή γραμμή ειδικά για το θέμα των μετακινήσεων το Πάσχα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε μέχρι και την τελευταία στιγμή να δώσει μία ακόμα «βαλβίδα αποσυμπίεσης» στην κοινωνία, η οποία είναι κουρασμένη από τις διαρκείς απαγορεύσεις.

Παρ' όλα αυτά, όπως όλα δείχνουν, η επιτροπή λοιμοξιωλόγων δεν δείχνει διατεθειμένη να συναινέσει στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων ώστε οι πολίτες να ταξιδέψουν το Πάσχα από τις μεγάλες πόλεις στην περιφέρεια. Ο πρωθυπουργός ήδη με την συνέντευξη του στο Star στις αρχές Απριλίου είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να λάβει «πολιτική» απόφαση για άρση των περιορισμών σε περίπτωση που οι επιστήμονες πουν το αντίθετο.

Όλα, λοιπόν, τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το απαγορευτικό θα παραμείνει. Το μόνο που απομένει είναι ο τρόπος διαχείρισης και δημοσιοποίησης αυτής της απόφασης, η οποία θα συναντήσει χωρίς αμφιβολία πολλές αντιδράσεις λόγω της κόπωσης των πολιτών. Η σχετική επεξεργασία του σχεδίου βρίσκεται στην τελική ευθεία και το μόνο που απομένει είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «πατήσει το κουμπί».

Εδώ και δύο μέρες έχει κερδίσει έδαφος το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να μην περιμένει την συνεδρίαση της επιτροπής επιστημόνων στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά να ζητήσει την εισήγηση της μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Στον πυρήνα του «όχι» για τις πασχαλινές μετακινήσεις βρίσκεται ο φόβος των ειδικών ότι εάν αυτές επιτραπούν θα έχουμε αύξηση στην πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άρα ο συνολικός σχεδιασμός θα πάει πίσω. Με άλλα λόγια στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν βάλει πιο ψηλά σε προτεραιότητα το άνοιγμα δημοτικών, γυμνασίων και της εστίασης, σε σχέση με το «Πάσχα στο χωριό».

Σε αυτό το πλαίσιο εάν όλα κυλήσουν ομαλά το σχέδιο προβλέπει το άνοιγμα:
Της εστίασης πιθανότατα στις 10 Μαΐου.
Των δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου.
Του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν το γεγονός ότι η άρνηση στην πασχαλινή έξοδο δε θα ακουστεί θετικά στα αυτιά πολλών. Αναμένουν
αντιδράσεις, τις οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που και εντός κυβέρνησης περίμεναν κάτι διαφορετικό. Τα δεδομένα όμως είναι συγκεκριμένα και οι προτεραιότητες επίσης, κάτι που θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ