ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Εκατοντάδες οι αναφορές για "μπάλα φωτιάς" που πέρασε πολύ κοντά στη Γη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:25:00 μ.μ. | | |
Εκατοντάδες οι αναφορές για "μπάλα φωτιάς" που πέρασε πολύ κοντά στη Γη  (βίντεο)
Για την Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία ήταν απλώς το γεγονός 2281-2021, ένα απλό όνομα για μία εντυπωσιακή μπάλα φωτιάς που πέρασε τόσο κοντά από τη Γη τη Δευτέρα, που έκανε κάποιους να νιώθουν άβολα.


Το πέρασμά της καταγράφηκε σε κάμερες και ήταν ορατό σε όσους παρατηρούσαν τα άστρα από τη Φλόριντα έως τις Μπαχάμες καθώς, όπως υπολογίζεται βρέθηκε περίπου 9.300 μίλια πάνω από τον πλανήτη στις 10.19μ.μ. ET. Ένα τηλεοπτικό συνεργείο στο δυτικό Παλμ Μπιτς, η κάμερα ασφαλείας σε σπίτι στο Πάρκλαντ ήταν μεταξύ αυτών που κατέγραψαν το γεγονός. Αλλά και άλλοι ανέβασαν το υλικό που είχαν στη βάση δεδομένων AMS, ενώ οι κάτοικοι του Γκραντ Μπαχάμα έκαναν λόγο για ηχητική έκρηξη.

Όπως εξηγεί ο Guardian, την Τρίτη ξεκίνησε η διαμάχη σχετικά με το τι ήταν αυτό του οποίου έγιναν μάρτυρες. Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν αστεροειδής 2021 GW4, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από πέντε ημέρες από αστρονόμους στο Mount Lemmon SkyCenter στην Αριζόνα και υπολογίστηκε ότι θα ταξιδέψει επικίνδυνα κοντά τη Δευτέρα σε έναν αριθμό δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη, ο κοντινότερος από τους οποίους είναι μόλις 1.200 μίλια μακριά.

Έχοντας σχεδόν το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, ο αστεροειδής θα καιγόταν στην ατμόσφαιρα της Γης. Ωστόσο, το πέρασμα λιγότερο από το ένα πέμπτο της απόστασης της Γης από τη Σελήνη, συνεχίζει να θεωρείται ένα από τα πιο κοντινά των τελευταίων χρόνων.

Μερικοί πιστεύουν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να ήταν ένα κομμάτι από τον αστεροειδή. Ο αστρονόμος Jonathan McDowell του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ -Σμιθσόνιαν δήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν μια συνηθισμένη μπάλα φωτιάς που δεν είχε σχέση με τον GW4.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης περισσότερα από 200 άτομα είχαν υποβάλει αναφορές και βίντεο στο AMS, καθιστώντας το γεγονός ένα από τα μεγαλύτερα στη βάση δεδομένων το 2021.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ