ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ναύπλιο: Κείμενο με αιτήματα από Συλλόγους Γονέων στον Δήμαρχο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:29:00 π.μ. | | |
Ναύπλιο: Κείμενο με αιτήματα από Συλλόγους Γονέων στον Δήμαρχο
Την Τρίτη 6 Απριλίου, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου, 7ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου και των παιδικών και βρεφικών σταθμών του δήμου Ναυπλιέων βρεθήκαμε στο Δημαρχείο Ναυπλίου και παραδώσαμε κείμενο με τα αιτήματα μας που απευθύνεται στο Δήμαρχο Ναυπλιέων. 

Πρόκειται για αιτήματα που σχετίζονται με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν από πλευράς Δημοτικής Αρχής, Περιφέρειας και Υπουργείου (Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης) προκειμένου το επικείμενο άνοιγμα νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών να είναι ασφαλές. Ζητάμε, έστω και τώρα οι αρμόδιοι να αξιοποιήσουν το διάστημα που οι δομές είναι κλειστές και να κάνουν ότι χρειάζεται για να ανοίξουν επιτέλους με ασφάλεια. Αλλιώς θα συνεχίσει η γνωστή κατάσταση. Όπως την έχουμε βιώσει και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία και την ανάπτυξη των παιδιών μας.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ενέργειες στην Αντιπεριφέρεια Αργολίδας και στη Διεύθυνση A/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Αυτή μας η δραστηριότητα είναι συνέχεια των δράσεων που έχουν αναπτύξει οι σύλλογοι μας όλους τους τελευταίους μήνες για ανοιχτές και ασφαλείς δομές εκπαίδευσης.

Τα αιτήματα μας είναι τα παρακάτω:

· Μείωση των μαθητών ανά τάξη με έως 15 μαθητές ανά τάξη/τμήμα. Υπάρχουν αίθουσες και υποδομές που μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν μετά τη σχετική διαμόρφωση.

· Προσλήψεις εκπαιδευτικών/παιδαγωγών έτσι ώστε να καλυφθούν τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν αλλά και για να μην αναγκάζονται κάποιοι εκπαιδευτικοί να αλλάζουν 4-5 σχολεία μέσα στην εβδομάδα.

· Προσλήψεις σχολικών καθαριστριών και εκπαίδευσή τους για διαχείριση και χρήση απολυμαντικών-καθαριστικών. Έλεγχος για την καταλληλόλητα των καθαριστικών μέσων.

· Τακτικές απολυμάνσεις όλων των σχολικών δομών, με ευθύνη του Δήμου.

· Να διενεργούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test σε όλη τη σχολική κοινότητα και κατά προτεραιότητα στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα είτε άμεσα, είτε έμμεσα, υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ.

· Κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών/παιδαγωγών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

· Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία και ταξί που μεταφέρουν μαθητές.

 Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων:

1ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου
2ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου
7ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου
Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Ναυπλίου


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ