ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Αργολίδα: Τι ώρα θα ακούσουμε το “Δεύτε λάβετε Φως” και το “Χριστός Ανέστη”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:23:00 μ.μ. | | |
Αργολίδα: Τι ώρα θα ακούσουμε το “Δεύτε λάβετε Φως” και το “Χριστός Ανέστη”
 Η εγκύκλιος, με τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, η οποία απεστάλη και στην  Μητρόπολη Αργολίδας  αναφέρεται στο χρονικό διάστημα από την Κυριακή των Βαΐων 26 Απριλίου 2021 έως και την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η παρουσία των πιστών εντός του Ιερού ναού θα είναι σύμφωνη με την αναλογία του 1 προσώπου ανά 25τ.μ. και με ελάχιστη απόσταση 2μ. μεταξύ τους, με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πιστών τα 100 άτομα, εξαιρουμένων των λειτουργών και του προσωπικού των Ιερών Ναών. Οι πιστοί υποχρεούνται να φορούν διπλή μάσκα.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός των προσελθόντων πιστών υπερβαίνει το επιτρεπόμενο για τους εισερχόμενους τους ιερούς ναούς, οι πιστοί μπορούν να παραμένουν στον προαύλιο χώρο προσευχόμενοι και τηρώντας υποχρεωτικά απόσταση τουλάχιστον 2μ. μεταξύ τους ανά 10 τ.μ.

Επίσης λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας οι εσπερινές ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος από την Κυριακή των Βαΐων έως και την Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίσουν στις 6.30.

Την Μεγάλη Πέμπτης η ακολουθία του Νιπτήρος θα αρχίσει στις 5.30, την Μεγάλη Παρασκευή, η Ιερά ακολουθία του Επιταφίου θα αρχίσει στις 6 και η λιτάνευση του Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί μόνο γύρω από τον ιερό ναό, χωρίς τον σχηματισμό πομπής από τους πιστούς.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα τηρηθεί το εξής τυπικό: 8.10 έναρξη ακολουθία της πανίσχυρος, 8.45 “Δεύτε λάβετε Φως” και 9.00 “Χριστός Ανέστη”.

Όπου υφίστανται περισσότεροι από ένας εφημέριοι συνίσταται η τέλεση περισσότερων ιερών ακολουθιών κατά την ίδια μέρα, σύμφωνα με την εκκλησιαστική συνήθεια και πρακτική.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας μιλώντας νωρίτερα στον ΘΕΜΑ 104,6 είχε πει ότι οι ακολουθίες θα γίνουν κανονικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως, οι πιστοί θα είναι έως 100 άτομα εντός των ναών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Τόνισε μάλιστα πως “έχουμε εντολή να γίνουν όλα σύντομα”.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ