ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Τι ετοιμάζουν στο Ναύπλιο για την Μ. Εβδομάδα;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:27:00 μ.μ. | |
Τι ετοιμάζουν στο Ναύπλιο για την Μ. Εβδομάδα;
Λίγες ακόμα πινελιές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο Πασχαλινός στολισμός στην πόλη του Ναυπλίου.
Αν και για δεύτερη χρονιά ο εορτασμός του Πάσχα μας βρίσκει υπό περιοριστικά μέτρα, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ έχουν ξεκινήσει και στην αρχή της Μ. Εβδομάδας, θα έχουν ολοκληρώσει την στολισμό της πόλης.
Το ιδιαίτερο στον φετινό στολισμό του Ναυπλίου, εκτός από τα πένθιμα μοβ λάβαρα στα μπαλκόνια των νεοκλασικών κτιρίων της παλιάς πόλης, που δίνουν τον τόνο της θλιμμένης Μεγάλης Εβδομάδας και τα οποία το Μ. Σάββατο θα γίνουν κόκκινα, είναι τα φαναράκια που στολίζουν τα γραφικά στενά της Πρωτεύουσας της Αργολίδας και που σηματοδοτούν για φέτος την "Πασχαλινή διαδρομή" σε επιλεγμένα στενά στην παλιά πόλη.
Επίσης την Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκκλησίες του Ναυπλίου θα φωτιστούν με μελαγχολικό ιδιαίτερο φωτισμό, προσδίδοντας τον τόνο που αρμόζει για την εβδομάδα των παθών.
Το Μ. Σάββατο στις προσόψεις εκκλησιών, όπως η Ευαγγελίστρια που δεσπόζει πάνω από το Ναύπλιο, στον Άγιο Αναστάσιο Πολιούχο της Πόλης του Ναυπλίου και τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, θα γίνουν προβολές με την τεχνική 3d mapping, εικόνων σπουδαίων καλλιτεχνών θρησκευτικού πάντα περιεχομένου, σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός φτιάχνει και το μεγαλύτερο μέρος της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι ανοιξιάτικος με άνοδο της θερμοκρασίας, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους θα περιδιαβαίνουν την πόλη, να απολαύσουν την βόλτα τους σε ένα όμορφο σκηνικό που θα έχουν δημιουργήσει οι υπεύθυνοι του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ