ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 π.μ. |
Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Ποιος φταίει για την σημερινή κατάσταση με τα αδέσποτα;
Με αφορμή την ημέρα 4η Απριλίου δηλαδή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων αλλά και την ανάρτηση γνωστού φιλόζωου στο facebook, δραττόμαστε την ευκαιρία για να αναδείξουμε όλες τις πτυχές σχετικά με το ποιος φταίει για την σημερινή κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στην πόλη μας.


Αρχικώς λοιπόν να πούμε ότι για την σημερινή κατάσταση με τον υπερπληθυσμό πλεόν των αδέσποτων ζώων σε κάθε γωνιά της πόλης ευθυνόμαστε αρχικά αποκλειστικά εμείς και η συνείδησή μας που μας το επιτρέπει να δημιουργούμε κάθε μέρα με την στάση μας ολοένα και περισσότερα αδέσποτα.

Επιπλέον όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος οι ευθύνες κατά την γνώμη μας είναι πολλές και αντίστοιχα βέβαια αφορούνε και πολλούς.

Ποιους;

Μα βέβαια είναι προφανές το ποιους αφορούνε οι ευθύνες εδώ πέρα τώρα μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε.

Πρώτα από όλα λοιπόν είναι ο Δήμος Ναυπλιέων ο οποίος έχει σύμφωνα με τον νόμο και τη κύρια ευθύνη για την περίθαλψη, την περισυλλογή αλλά και την σίτιση καθώς επίσης και το πότισμα των αδέσποτων. Τι έχει κάνει όμως μέχρι τώρα; Λίγα πράγματα έχει κάνει η αλήθεια είναι ο δήμος μας μέχρι τώρα.

Ποια είναι αυτά; Θα σας τα πούμε όλα τώρα αμέσως:

Αρκείται πρώτα από όλα στο να υπογράφει συμβάσεις με ιδιώτες κτηνιάτρους πράγμα όμως το οποίο κοστίζει αρκετά χρήματα στους δημότες χωρίς ποτέ κανείς να τους ρωτήσει και όλα αυτά τα κάνει εις βάρος των αδέσποτων ο δήμος αντί να ιδρύσει άμεσα ως οφείλει το δικό του δημοτικό κτηνιατρείο.
Επιπλέον δεν διαθέτει δικό δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς και νοικιάζει χώρο από ιδιώτη κάτι που μάλιστα είναι και πολύ κοστοβόρο.

Δεν έχει ορίσει και στήσει σημεία σίτισης και ποτίσματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με αποτέλεσμα ο κάθε φιλόζωος πολίτης να ταΐζει τα αδέσποτα όπου αυτός θέλει και επιθυμεί με μόνο αποτέλεσμα αυτού να σχηματίζονται παντού αγέλες επικίνδυνων και συγχρόνως απόλυτα επιθετικών αδέσποτων σκυλιών.
Από την άλλη μεριά όμως υπάρχουν και οι φιλόζωοι εθελοντές και ειδικότερα αυτοί που είναι οργανωμένοι και σε κάποιον φιλοζωικό σύλλογο και μάλιστα έχουν και αυτοί πολύ σοβαρά τις ευθύνες τους.

Πρώτα από όλα και ας φανούμε και λίγο γραφικοί με αυτό που θα κάνουμε τώρα αλλά εμάς δεν μας πειράζει καθόλου αλλά εμείς αυτό που θέλουμε απλώς να κάνουμε δεν είναι άλλο παρά μόνο να τους ενημερώσουμε τους φιλόζωους εθελοντές που μάλιστα τώρα τελευταία φαίνεται πως δεν είναι και λίγοι και μπράβο τους, ότι η δουλειά των εθελοντών δεν είναι να μαζεύουνε οι ίδιοι τα αδέσποτα από τους δρόμους και να τα περιθάλπουν φτάνοντας μάλιστα και κατ' επανάληψη να ζητάνε βοήθεια ακόμα και οικονομική από ότι έχουμε δει πολλές φορές και κατά βάση αλλά και κυρίως όχι μόνο παρά ελάχιστα στην περιοχή μας αλλά κυρίως και κατά βάση σε πανελλαδικό επίπεδο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δηλαδή των γνωστών σε όλους μας social media.

Κυρίες και κύριοι φίλοι μας συνεθελοντές μάλλον τώρα κάτι δεν έχετε καταλάβει όταν διερωτάστε και πολύ καλά κάνετε το ποιος φταίει για το που φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση χωρίς να αναζητάτε και την δική σας ευθύνη, όταν τόσα χρόνια ο μοναδικός φιλοζωικός σύλλογος που υπήρχε μέχρι πέρσι που φτιάχτηκε και ο δεύτερος δεν έκανε την παραμικρή διεκδίκηση για τα αδεσποτάκια της πόλης μας, όταν μάλιστα κάποιοι σας έκαναν λόγο για διεκδίκηση της δημιουργίας του καταφυγίου από τον δήμο μας και εσείς τότε για όλα αυτά τα σχετικά με το καταφύγιο ούτε να ακούσετε δεν θέλατε.

Όμως εδώ σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας θέσουμε το εξής πολύ απλό αλλά και σοβαρό ερώτημα:

Απευθυνθήκατε άραγε ποτέ στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών του Ναυπλίου για να του ζητήσετε να ελέγξει αν όλες οι αρμόδιες σύμφωνα με τον νόμο αρχές στον τόπο μας διαθέτουν το απαραίτητο μηχάνημα σάρωσης (scanner), για τον έλεγχο όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και κυρίως σκυλιών για την υποχρεωτική σήμανσή τους με ηλεκτρονικό μέσω (microchip), όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος;

Προβήκατε μέχρι και σήμερα σε κάποια διεκδίκηση απέναντι στον δήμο για την οργάνωση του καθώς επίσης και την σοβαρότατη έλλειψη καταφυγίου αλλά φυσικά προφανώς και του απαιτούμενου δημοτικού κτηνιατρείου ώστε όλα αυτά τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση αλλά και την διαχείριση του πολύ σοβαρού και μείζονος προβλήματος των αδέσποτων να μην κοστίζουν τόσα πολλά χιλιάρικα σε ευρώ στον δήμο αλλά και στους δημότες, αφού οι συγκεκριμένοι πόροι του δήμου ενδέχεται να προκύπτουν καθαρά και μονό από τα δημοτικά τέλη των δημοτών;

Όλα αυτά που σας λέμε στην παρούσα ανακοίνωση σας τα λέμε όχι για επειδή θέλουμε να σας κατακρίνουμε για το όποιο μέχρι τώρα έργο σας αλλά για να σας ζητήσουμε πλέον σοβαρά να αντιληφθείτε τον ρόλο σας και μόνο καθώς δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση και διάθεση για κανέναν απολύτως λόγο να έρθουμε σε ρήξη, σε διαμάχη αλλά και σε καμία απολύτως αντιπαράθεση μαζί σας.

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου
Για την Παγκόσμια Ημέρα Των Αδέσποτων Ζώων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ