ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Αργολίδα: Πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου - Πως θα κάνουμε Ανάσταση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. | | |
Αργολίδα: Πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου - Πως θα κάνουμε Ανάσταση
Ειδικά μέτρα ισχύουν στις εκκλησίες και της Αργολίδας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με την περιφορά του Επιταφίου σήμερα Μεγάλη Παρασκευή να είναι διαφορετική.
Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Για τις εκκλησιαστικές λειτουργίες ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ.

 Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test κορονοϊού.


Έτσι θα κάνουμε Ανάσταση

Οσον αφορά στην ακολουθία της Ανάστασης φέτος θα τελεστεί στις 9 μ.μ. αντί για τα μεσάνυχτα, ενώ οι οι ειδικοί προτρέπουν τους πιστούς να παραμείνουμε στον αύλειο χώρο των ναών με τήρηση των αποστάσεων και χρήση διπλής μάσκας.

Επίσης, η υποδοχή του Αγίου Φωτός θα γίνει χωρίς τιμές αρχηγού κράτους και με τη δέουσα σεμνότητα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το Άγιο Φως θα μεταφέρουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος και στη συνέχεια με μέριμνα του κράτους θα διανεμηθεί σε πόλεις της Ελλάδας. 

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 18.30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ