ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Γιάννης Γκιόλας: Ως πότε η εστίαση θα μένει κλειστή;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας: Ως πότε η εστίαση θα μένει κλειστή;»
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προέβη σήμερα στην παρακάτω δήλωση:


«Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας ως απόρροια των δικών της επιλογών και ταυτόχρονα έχασε και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας .

Με τα αλλοπρόσαλλα, αντιφατικά και αλληλοαναιρούμενα μέτρα που έλαβε έχασε πλήρως την αξιοπιστία της αλλά και οι πολίτες την υπομονή τους.

Η στρατηγική που επέλεξαν και εφάρμοσαν σε ένα ιδιότυπο, συνεχές και το πιο μακροχρόνιο στην Ευρώπη lockdown 5,5 μηνών, οδήγησε τους πολίτες και την οικονομία στα όριά τους.

Τα αποτελέσματα τόσο στην οικονομία όσο και στον υγειονομικό τομέα υπήρξαν παταγωδώς αποτυχημένα.

Ειδικότερα οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης κατέστησαν τα πιο άτυχα πειραματόζωα στα χέρια μιας ανίκανης κυβέρνησης.

Η μόνη κίνηση που απομένει στον κ. Μητσοτάκη είναι να προχωρήσει στο ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με την παράλληλη τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δεν υποστηρίζουμε όλα αυτά διακατεχόμενοι από αντιπολιτευτική διάθεση. Είναι πολλοί και απολύτως εύλογοι οι λόγοι που επιβάλλουν τη λήψη του μέτρου αυτού.

Α. Η μεγάλη μερίδα των καταστημάτων εστίασης ασφυκτιούν οικονομικά, το 47% των επιχειρηματιών δεν έχουν ταμειακά αποθέματα ούτε για ένα μήνα και το κλείσιμο του 1/3 των καταστημάτων είναι απολύτως ορατό και ίσως αναπόφευκτο.

Β. Ήδη το άνοιγμα ξενοδοχείων και λοιπών καταλυμάτων είναι δυνητικά επιτρεπτό. Που και πως όμως θα εξυπηρετηθούν για φαγητό, καφέ, διασκέδαση και ποτό οι επισκέπτες;

Γ. Ανταγωνίστριες στον τουρισμό αλλά και σε λοιπά συγκρίσιμα μεγέθη χώρες της Ευρώπης αποφάσισαν να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα επικαλούμενες κυρίως την κούραση του πληθυσμού. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται η Ελβετία, το Βέλγιο, η Σλοβενία, η Σλοβακία, το Μονακό, η Δανία και η Πορτογαλία. Η Ιταλία θα διευρύνει την χαλάρωση των μέτρων από τη Δευτέρα 26 Απριλίου και η Γαλλία με την Ολλανδία αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο από το τέλος του Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου.

Υπό το πρίσμα αυτό και τη θετική άποψη που εξέφρασαν δημοσίως ειδικοί λοιμοξιολόγοι ιατροί και επιστήμονες (Χ. Γώγος, Α. Λινού, Μ. Δερμιτζάκης, Θ. Δημόπουλος, Μ. Παγώνη κ.α.) , ο ΣΥΡΙΖΑ συναισθανόμενος την αγανάκτηση των πολιτών και την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η εστίαση με 80.000 καταστηματάρχες και σχεδόν 400.000 εργαζόμενους ευρισκόμενους στο χείλος της απόλυτης καταστροφής, ζητά το αυτονόητο: Την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ