Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Σήμερα η ανοιχτή τηλε-εκδήλωση για το περιβάλλον της Αργολίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. | | |
Σήμερα η ανοιχτή τηλε-εκδήλωση για το περιβάλλον της Αργολίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου
Ανοιχτή για όλους τους πολίτες της Αργολίδας τηλε-εκδήλωση για το περιβάλλον από την  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ναυπλίου την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 στις 7μμ. 

Οι πολίτες της χώρας μας βιώνουν εδώ και ένα χρόνο περίπου μία πρωτόγνωρη κρίση που δεν περιορίζεται στην επιδημία του κορωνοϊού, αλλά έχει και μία σειρά από οικονομικές και παράλληλα ψυχολογικές επιπτώσεις. Στην Αργολίδα, τα θέματα αυτά επιδεινώνονται από τα περιβαλλοντικά ζητήματα. 

- Η έλλειψη ολοκληρωμένου πολεοδομικού σχεδιασμού και χρήσης γης που επιτρέπει στα πυρηνελαιουργεία να λειτουργούν στην είσοδο της πόλης του Ναυπλίου, την οποία πνίγουν κυριολεκτικά με τους καπνούς τους για μήνες, 

- Η προβληματική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και η ανεξέλεγκτη ροή μη επεξεργασμένων υγρών αστικών αποβλήτων, 

- Η λειτουργία παράνομων χωματερών όπως αυτή της Καραθώνας, 

- Η ιδιαίτερα προβληματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, 

- Τα σχέδια της Περιφέρειας να εγκιβωτίσει τον ποταμό Ερασίνο και να δημιουργήσει εργοστάσιο αφαλάτωσης στον Ανάβαλο, την ίδια στιγμή που δεν κάνει το παραμικρό για να προστατέψει τη φυσική πηγή της Λέρνας, 

- Η ανεξέλεγκτη λειτουργία ιδιωτικών γεωτρήσεων και η υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων στην αγροτική παραγωγή, αλλά και τα θέματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με την πλήρη έλλειψη σχεδιασμού για αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, καθώς και έργα προστασίας των ακτών από τη διάβρωση δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση. Μέσα στην πόλη του Ναυπλίου τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. 

Η τσιμεντοποίηση προχωράει συνεχώς με τις κοπές δέντρων χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, η δημοτική αρχή σχεδιάζει μία αρνητική, κατά τη γνώμη μας, «ανάπλαση» στο πάρκο Κολοκοτρώνη ενώ η ανεπαρκής συλλογή των απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης αλλά και στο παραλιακό μέτωπο δημιουργεί συχνά εικόνες ντροπής για την πόλη και την περιοχή μας. 

Μέσα στο πλαίσιο αυτό η Θεματική Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ναυπλίου καλεί όλους τους πολίτες της Αργολίδας στην τηλεκδήλωση που οργανώνει τη Δευτέρα 5 Απριλίου και ώρα 19:00 με την φιλοδοξία να ενημερωθούμε πληρέστερα, να ευαισθητοποιηθούμε αλλά και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις πάνω στους εξής άξονες: 

α) Βιολογικός καθαρισμός Δήμων Άργους και Ναυπλιέων, προβλήματα και προοπτικές 

β) Υγρότοπος Ναυπλίου - Νέας Κίου και η σημασία του για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της περιοχής μας, των επισκεπτών μας και την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης και γ) διαχείριση απορριμμάτων, παρούσα κατάσταση και η σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου-ΤΕΡΝΑ. 

Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης για να πάρει μέρος ο οποιοσδήποτε επιθυμεί είναι https://us02web.zoom.us/j/84130188419 και η σελίδα που μπορεί κάποιος απλά να το παρακολουθήσει https://www.facebook.com/syrizanafpliou 

Στην τηλεκδήλωση έχουν καλεστεί να τοποθετηθούν, να μιλήσουν με τους πολίτες και να απαντήσουν στα ερωτήματά τους οι : 

· Φάμελλος Σωκράτης, τ. Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ. 
· Γκιόλας Γιάννης, Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ. 
· Δαμούλος Φώτης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας. 
· Βαλιώτης Βαγγέλης, τ. Δήμαρχος Σπάρτης. 
· Διολίτσης Πέτρος, Πρόεδρος ΔΕΥΑΑΡΜ. 
· Πανάγου Ελένη, Υπεύθυνη του ΚΠΕ Νέας Κίου. 
· Μιχόπουλος Κώστας, Πρόεδρος του Σωματείου Καταλυμάτων Ναυπλίου "Ξένιος Δίας". 
· Μαντζαβράκος Ηλίας, Περιβαλλοντολόγος. 
· Αντωνιάδης Μπάμπης, εκπρόσωπος των Φίλων Υγρότοπου Ναυπλίου –Νέας Κίου. 
· Κοντός Νίκος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Άργους-Μυκηνών. 
· Εκπρόσωποι των δήμων Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών και Αντιπεριφέρειας Αργολίδας. 
· Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας. 
· Σύλλογοι και συλλογικότητες της περιοχής. 

*Ευχαριστούμε τον Francesco Moretti για την δημιουργία και προσφορά see της αφίσας της εκδήλωσης. 

Για την ΟΜ Σύριζα-ΠΣ Ναυπλίου 
Η Θεματική Επιτροπή Περιβάλλοντος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ