ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Ερώτηση Βελόπουλου για ΕΚΑΒ & δημιουργία νέων τομέων σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:58:00 μ.μ. | | |
Ερώτηση Βελόπουλου για ΕΚΑΒ & δημιουργία νέων τομέων σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία
Σύμφωνα με ενημέρωση στελεχών του ΕΚΑΒ της Πελοποννήσου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες Διαδικτύου, προσφάτως, εκτέθηκαν δημοσίως οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παράρτημα ΕΚΑΒ Αρκαδίας. 

Μείζον ζήτημα που άπτεται της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΚΑΒ Αρκαδίας είναι η στελέχωσή του με διασώστες, τόσο στην Αρκαδία, όσο και στο σύνολο των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επίσης, επιτακτική ανάγκη είναι η δημιουργία νέων τομέων ΕΚΑΒ σε διάφορες περιοχές, όπως η Γορτυνία (Αρκαδία), η Ερμιονίδα (Αργολίδα) και η Λογγά (Μεσσηνία). Συναφές ζήτημα που σχετίζεται με την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας στην άνω Περιφέρεια είναι η αύξηση του προσωπικού τους και η αύξηση-ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων των κατά τόπους τομέων ΕΚΑΒ της Πελοποννήσου. Επιπρόσθετα, το Κέντρο του ΕΚΑΒ Αρκαδίας κρίνεται αναγκαίο να μεταστεγαστεί σε νέο κτήριο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεσθε να καλύψετε τις ανάγκες του τομέα ΕΚΑΒ της Αρκαδίας, καθώς και των επιμέρους ζητημάτων των υπολοίπων τομέων ΕΚΑΒ της Πελοποννήσου;

2. Διατίθεσθε να δημιουργήσετε νέους τομείς ΕΚΑΒ στις προαναφερόμενες περιοχές, προκειμένου να καλυφθούν, κατά το βέλτιστο και οι εν λόγω, όσον αφορά στην δυνατότητά τους να παρέχεται ακώλυτα η διακομιδή ασθενών;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ