ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση Συνδέσμου τεχνιτών οικοδόμων Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:23:00 μ.μ. | |
Ανακοίνωση Συνδέσμου τεχνιτών οικοδόμων Ναυπλίου
Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, το Διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Τεχνιτών Οικοδομών & Συναφών Επαγγελμάτων Ναύπλιου αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 6 ΜΑΗ, στηρίζοντας την απόφαση της ομοσπονδίας μας, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, καθώς και δεκάδων άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων πανελλαδικά.


ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΠΛ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ -10:30 - ΝΑΥΠΛΙΟ

Η 1η Μάη είναι φάρος των αγώνων για όλη την εργατική τάξη. Είναι η μέρα που βάφτηκε με το αίμα των εργατών, από το 1886 στο Σικάγο, το 1936 στη Θεσσαλονίκη, το 1944 στην Καισαριανή, μέχρι και σήμερα.

Χιλιάδες εργάτες έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για μια κοινωνία πιο δίκαιη, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, κόντρα σ’ αυτούς που πλουτίζουν από το δικό μας κόπο και ιδρώτα. Κόντρα στις κυβερνήσεις που νομοθετούν για να εξασφαλίσουν με όλους τους τρόπους τα κέρδη των αφεντικών.

Στο πλευρό αυτών στέκεται και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους, μπροστά στο «νέο» νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και φέρνει εργασιακό μεσαίωνα. Αυτοί που είναι εξαφανισμένοι από τους χώρους δουλειάς, που έχουν καταντήσει χειροκροτητές της εκάστοτε κυβέρνησης και συνδιαλέγονται με τον ΣΕΒ, έχουν φτάσει στο σημείο να υιοθετούν προτάσεις τους, όπως τα επαγγελματικά ταμεία ασφάλισης, την ιδιωτικοποίησή της δηλαδή.

Μας ζητάνε όλοι με μια φωνή να βάλουμε πλάτη για να ανασάνει η οικονομία, την ώρα που θρηνούμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι χώροι δουλειάς και τα Μ.Μ.Μ. σε όλη την χώρα, είναι εστίες διασποράς του ιού, γιατί κυβέρνηση και εργοδοσία, αρνούνται να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, μην τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ από τα δισεκατομμύρια που περνάνε από τα χέρια τους. Αντί να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ στα κοράκια τους κλινικάρχες.

Την ίδια ώρα έρχεται νόμος για την επιβολή του 10ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κατάργηση ακόμη και της Κυριακάτικης αργίας για πολλούς κλάδους. Ταυτόχρονα νέος συνδικαλιστικός νόμος που έρχεται να βάλει επιπρόσθετα εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών, στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων, στη συλλογική οργάνωση και δράση.

Αυτή τη στιγμή η ΓΣΕΕ ξεδιάντροπα καλεί σε απεργία στις 4 Μάη, ημέρα που η κυβέρνηση όρισε ως αργία, υπονομεύοντας έτσι τον αγωνιστικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η 1η Μάη είναι η μέρα των εργατών. Το πώς και με ποιον τρόπο θα παλέψουμε οι εργάτες, το αποφασίζουμε οι ίδιοι. Δεν έχουμε την ανάγκη καμιάς κυβέρνησης, κανενός συμβιβασμένου και ξεπουλημένου, όπως η ηγεσία της ΓΣΕΕ, να μας υποδείξει τι θα κάνουμε. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια έχει φτάσει στο σημείο να λέει πως οι απεργίες έφαγαν τα ψωμιά τους ή είναι γελοίες. Θέλουν να μας πείσουν πως με διάλογο με την κυβέρνηση θα έχουμε λύσεις προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Λύση στα όσα τραβάμε καθημερινά μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μπορούν να δώσουν μόνο οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες.

Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα σε μια γροθιά, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, με αυτούς που υπονομεύουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ενισχύουμε τη δύναμή μας για να βγουν μπροστά τα δικά μας συμφέροντα. Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζοντας πιο μαχητικά, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.

Προετοιμάζουμε τον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και την απεργιακή μας απάντηση, με ενημέρωση όλων των συναδέλφων οικοδόμων, εργαζομένων στις κατασκευές, άνεργων, με εξορμήσεις στα γιαπιά και συζητήσεις στις γειτονιές. Να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, για να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή, για σύγχρονες συνθήκες και όρους δουλειάς.

Επίσης καταθέτουμε στεφάνι την 1η ΜΑΗ, Μ. Σάββατο, 11:30πμ, στο μνημείο της Ακροναυπλίας, όπου ήταν κρατούμενοι δεκάδες αγωνιστές οικοδόμοι και εκτελέστηκαν την 1Η Μάη του 1944, με τους 200 της Καισαριανής.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, 10:30πμ, ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ