ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας: Πρέπει να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων (ηχητικό)

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας: Πρέπει να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων (ηχητικό)
Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για το πλήγμα που έχει δεχθεί η επιχειρηματικότητα εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, καθώς και για τα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν στην κατεύθυνση στήριξης της ελληνικής οικονομίας μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Φώτης Δαμούλος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

«Τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα. Αυτό το παρατεταμένο lockdown μας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Αυτά τα οριζόντια μέτρα μόνο κακό κάνουν στην οικονομία. Ήμουν και είμαι υπέρ της άποψης ότι θα έπρεπε να έχουν λειτουργήσει, ειδικά στην επαρχία -και μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις θα έπρεπε να επεμβαίνει το κράτος- το λιανεμπόριο και η εστίαση, τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις», επισημαίνει ο Φώτης Δαμούλος.

«Στο Επιμελητήριο έχουμε μεταποιητικές επιχειρήσεις, έχουμε τα συσκευαστήρια, τα χυμοποιεία, τα κονσερβοποιία. Οι εξαγωγές πάνε εξαιρετικά καλά. Ωστόσο, θα πρέπει να πάρουμε μέτρα ώστε ο αγροδιατροφικός κλάδος να συνεχίσει να πηγαίνει καλά και τα μέτρα είναι ξεκάθαρα. Ως Επιμελητήριο έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας. Θα πρέπει να υπάρξει εξωστρέφεια στις επιχειρήσεις, να ορίσουμε τι είναι η περιβόητη καινοτομία και σαφέστατα θέλει γνώσεις, έρευνα, ινστιτούτα που δεν έχουμε καθόλου. Θέλει εκπαίδευση ο αγρότης για να παράξει ένα πετυχημένο προϊόν, ανταγωνιστικό στις αγορές», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ