ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Handelsblatt: "Tο δημόσιο χρέος στην Ελλάδα έφτασε το 213,1% στα τέλη του 2020 "

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | |
Handelsblatt: "Tο δημόσιο χρέος στην Ελλάδα έφτασε το 213,1% στα τέλη του 2020 "
«Το τρίτο κύμα της πανδημίας βυθίζει την Αθήνα στα χρέη» είναι ο τίτλος στην ανταπόκριση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt από την Αθήνα για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, που επισημαίνει ότι «ο έλληνας υπουργός Οικονομικών διοχετεύει δισεκατομμύρια στην οικονομία για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και να διασώσει τις θέσεις εργασίας που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το χρέος έχει αυξηθεί σε ποσοστό άνω του 200% του ΑΕΠ». 

Πιο συγκεκριμένα, η Handelsblatt σημειώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας «τον περασμένο χρόνο είχε διαθέσει πάνω από 24 δισεκατομμύρια ευρώ για να αμβλύνει τις συνέπειες της πανδημίας σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Φέτος έχει ήδη δαπανήσει 14 δισεκατομμύρια, ποσό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός».

Μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα έφτασε το 213,1% του ΑΕΠ στα τέλη του 2020, έναντι 184,9% στα τέλη του 2019. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους σε όλον τον κόσμο. 

Μόνο στην Ισπανία τα χρέη αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς. Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 200% πριν το 2023. Συγκριτικά, σημειώνεται ότι όταν ξέσπασε η ελληνική κρίση δεν ξεπερνούσε το 126,7%. Σε μεγαλύτερο ακόμη πρόβλημα εξελίσσεται το ιδιωτικό χρέος».

Πηγή: naftemporiki.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ