ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Βγήκε από το "βαθύ κόκκινο" η Αργολίδα - Επιτρέπονται οι δημοτικές μετακινήσεις από αύριο - Παραμένει το sms (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:30:00 μ.μ. | | |
Βγήκε από το "βαθύ κόκκινο" η Αργολίδα - Επιτέπονται οι δημοτικές μετακινήσεις από αύριο - Παραμένει το sms (βίντεο)
Τις περιοχές της χώρας που μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο και ως εκ τούτου ισχύουν πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα, αλλά και αυτές που παρουσίασαν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα και βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο, παρουσίασε τη Μεγάλη Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται: 

Ο Δήμος Ξάνθης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 157, από 116 που ήταν στις 17 Απριλίου (αύξηση 35,34%), καθώς και Ο Δήμος Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 24, από 3 που ήταν στις 17 Απριλίου, δηλαδή έχουν οκταπλασιαστεί. 

Επιπλέον, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν και εντάσσονται, με ομόφωνη γνώμη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, οι ακόλουθες περιοχές: 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 43 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 112 (μείωση 61,61%), καθώς και Ηη Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, που έχει 134 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 224 (μείωση 40,18%).

 Επίπεδο, επίσης, κατεβαίνει, και εντάσσεται στο κόκκινο, η Περιφερειακή Ενότητα Κω, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί σε 51 από 115 που ήταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης (μείωση 55,65%). 

Από το βαθύ κόκκινο κατεβαίνει και ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που έχει 23 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 44 (μείωση 47,73%).

 Επίπεδο κατεβαίνει και εντάσσεται στο κόκκινο και ο Δήμος Γρεβενών, που έχει 39 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 104 (μείωση 62,5%), καθώς και ο Δήμος Καρδίτσας, που έχει 112 ενεργά κρούσματα, ενώ στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 276 (μείωση 59,42%).

 Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου κατεβαίνει και εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ο Δήμος Σπετσών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και Ο Δήμος Κύθνου της Περιφερειακής Ενότητας Κέας-Κύθνου, στους οποίους τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν μηδενιστεί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικά 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας. 

Παράλληλα, εννέα Περιφερειακές Ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%, ήτοι οι περιοχές αυτές όπου χρειάζεται ακόμα ιδιαίτερη προσοχή είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Αρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων. Ειδικά σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει ισχυρή σύσταση για απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων. 

Διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφερειακής ενότητας από αύριο - Παραμένει το sms

Από σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40 -44 σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά της covid-19 και σήμερα ξεπερνάμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Ειμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών καθώς από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης ομαλά εξελίσσεται και η ροή των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, είπε ο υπουργός.

Μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό, με το εμβόλιο της AstraZeneca και γνωστοποίησε ότι σε λίγο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της επιτροπής εμβολιασμών που κάνει την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. Δίνουμε πρόσβαση σε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν, είπε ο υπουργός.

Β. Παπαευαγγέλου: Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παρατηρείται αποκλιμάκωση της επιδημίας

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παρατηρείται αποκλιμάκωση της επιδημίας, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Η μείωση έφτασε στο 15% και ο δείκτης θετικότητας παρουσίασε μείωση 4,5%, είπε ωστόσο σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Οι νέες εισαγωγές κατά μέσο όρο είναι γύρω στις 462 και συνολικά νοσηλεύονται 5.300 ασθενείς. Οι ΜΕΘ στην επικράτεια παρουσιάζουν πληρότητα 90%. Ο δείκτης Rt βρίσκεται κάτω από την μονάδα, στο 0,97%, δήλωσε η καθηγήτρια. Τόνισε όμως ότι η όποια βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι τελειώσαμε, αφού το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε αρκετές περιοχές.

Η όποια χαλάρωση σχεδόν αυτόματα θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι, υπογράμμισε, γι αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Η κ. Παπαευαγγέλλου αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού και είπε ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Μίλησε επίσης για τη σημασία της χρήσης της μάσκας.

Ν. Χαρδαλιάς: Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας από αύριο - Παραμένει το sms μέχρι την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων

Από αύριο το πρωί 29 Μαΐου, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας για την λοίμωξη Covid-19.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, παραμένει -έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων- η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση. Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Με τον κωδικό 6 η μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ από τη Δευτέρα 3 Μαϊου

Τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. Από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μμ.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

Με τον κωδικό 6 η μετακίνηση για την Κυριακή του Πάσχα

Με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή του Πάσχα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Γκ. Μαγιορκίνης: Σημεία υποχώρησης συνεχίζει να δείχνει ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα

Σημεία υποχώρησης συνεχίζει να δείχνει ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα, σημαντικά σημεία βελτίωσης δείχνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ωστόσο σταθερά υψηλή παραμένει η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά παρουσιάζει σημεία αποσυμπίεσης μετά από αρκετό καιρό, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε περίπου σε ποσοστό 4%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών παραμένει πάνω από 400 ανά ημέρα, αλλά με χαμηλότερο από τον αριθμό των εξιτηρίων. Για τρίτη εβδομάδα συρρικνώνεται η πανδημία στην Αττική σε ποσοστό 11%, έχοντας περίπου 1.500 λιγότερα ενεργά κρούσματα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφεται συρρίκνωση για δεύτερη εβδομάδα σε ποσοστό μέχρι και 14%. Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε επίσης στα self tests, λέγοντας ότι περισσότερα από 3,5 εκατ. συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 1,4 εκατ. πολίτες. Περισσότερα από 1,7 εκατ. αποτελέσματα έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα . Το σύνολο των θετικών αποτελεσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί από τον επανέλεγχο είναι 4.392. Τόνισε ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους πρόκειται για διαγνώσεις που δεν είχαν υποψία ότι είναι θετικοί στην covid-19.

"Έχουν αποτραπεί πολλαπλάσιες μεταδόσεις ως αποτέλεσμα της παρέμβασης με τα self tests", τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εμβολιασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου περίπου το 50% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση από οποιοδήποτε εμβόλιο. Η επιδημία συνεχίζει να παρουσιάζει σημεία βελτίωσης. " Για να καταλάβουμε γιατί επιτυχία μιλάμε, στη χώρα πλέον καταγράφηκε αριθμός διαγνώσεων που στην Ελλάδα θα αντιστοιχούσε σε 300 διαγνώσεις και περίπου 3 θανάτους ανά ημέρα", είπε ο κ. Μαγιορκίνης. Η εμβολιαστική αυτή επιτυχία, συνέχισε γίνεται κατά 68% στο εμβόλιο της AstraZeneca, καθότι περισσότερα από 22 εκατ. κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν λάβει τη μία δόση του συγκεκριμένου εμβολίου."Είναι ακόμα μία απόδειξη ότι κάθε εμβολιασμός με τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα στη φαρέτρα μας αποτρέπει χιλιάδες κρούσματα και θανάτους", ανέφερε ο καθηγητής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ