ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ανοίγουν 10 Μαΐου τα φροντιστήρια για μαθητές της Γ’ Λυκείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:48:00 μ.μ. | | |
Ανοίγουν 10 Μαΐου τα φροντιστήρια για μαθητές της Γ’ Λυκείου
Το άνοιγμα στις 10 Μαΐου των φροντιστηρίων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που δίνουν Πανελλήνιες, αλλά και των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών επίσης για όσους μαθητές προετοιμάζονται για τις εξετάσεις και έχουν δηλώσει ειδικό μάθημα κάποια ξένη γλώσσα δίνουν εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμώνων που συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη.


Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπής και για κατάργηση των ραντεβού (click away και click inside) στο λιανεμπόριο από 15 Μαΐου. Κοινώς από τις 15 Μαΐου θα σταματήσουν τα SMS στο 13032.

Επίσης, στα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τ.μ. και όχι 1 ανά 100 τ.μ. που ισχύει έως τώρα.

Πράσινο φως για άνοιγμα στις 15 Μαΐου φαίνεται να πήραν και οι οργανωμένες παραλίες.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης

Ουσιαστικά η Επιτροπή μετά την εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων φαίνεται να συμφώνησε με τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση πρότεινε στην Επιτροπή, η οποία συνεδρίαζε, το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Ο υπουργός δήλωσε στο MEGA πως οι μαθητές κάνουν τα self test προκειμένου να πηγαίνουν στο σχολείο, οπότε η προσέλευσή τους και στα φροντιστήρια θα είναι ασφαλής.

Επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πρότεινε την κατάργηση του ραντεβού για το λιανεμπόριο αλλά και την λειτουργία των οργανωμένων παραλιών.

Δεν ανοίγουν παιδικοί σταθμοί και γυμναστήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου -η οποία είναι αρμόδια για τους παιδικούς σταθμούς- συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους για το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η απόφαση που έχει ληφθεί για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι να μην ανοίξουν.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

«Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών».

Στο ίδιο πνεύμα και η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

«H επανέναρξη της λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών πρόκειται να εξεταστεί εντός των δύο επόμενων εβδομάδων και πάντα σε συνάρτηση με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία τους χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο κρίσιμο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας.»

Στην ίδια ανακοίνωσε τονίζεται ακόμα ότι για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη πρόκειται να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση τον κατάλληλο χρόνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς στην Επιτροπή δεν είχε γνωμοδοτήσει θετικά αναφορικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων, καθώς υπάρχει η αίσθηση πως ίσως οι πολίτες χαλαρώσουν παραπάνω από όσο πρέπει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ