ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Αργολίδα: Ανοιχτά όλα τα καταστήματα μέχρι τις 12 τη νύχτα για την θερινή περίοδο (όταν λήξουν τα μέτρα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:49:00 π.μ. | |
Αργολίδα: Ανοιχτά όλα τα καταστήματα μέχρι τις 12 τη νύχτα για την θερινή περίοδο όταν λήξουν τα μέτρα
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε την παράταση του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων, κάθε είδoυς, σε όλες τις περιοχές της Αργολίδας που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση κατά την θερινή περίοδο από Δευτέρα έως Σάββατο μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα από τη λήξη των μέτρων της αναστολής λειτουργίας τους και μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021 με εξαίρεση αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 42 του Ν.1892/1990 και στο άρθρο 14 του Ν. 2194/1994, με την υποχρέωση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

Σε περίπτωση που καθοριστούν νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, στο σύνολο της Επικράτειας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορονωϊού, η παρούσα απόφαση παύει να ισχύει για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι, το ωράριο αυτό είναι προαιρετικό και παρακαλούνται όλοι οι καταστηματάρχες να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής προστασίας μέσα στα καταστήματά τους με πνεύμα αλληλεγγύης, κοινωνικής ευαισθησίας και ταυτόχρονα υπευθυνότητας αυτές τις ιδιαίτερα πρωτοφανείς συνθήκες.

Για την απόφαση ελήφθη υπόψη ότι η Αργολίδα είναι τουριστικός προορισμός (Επίδαυρος, Μυκήνες, Τολό, Ναύπλιο, Ερμιόνη κλπ) και οι λειτουργούσες εμπορικές επιχειρήσεις σ’ αυτήν θα πρέπει να παρέχουν κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στους επισκέπτες της. Επίσης, στο γεγονός ότι εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στα σημεία της παραδοσιακής αγοράς (π.χ. στην παλαιά πόλη Ναυπλίου), μεγάλες και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, στηρίζονται αποκλειστικά στον εισερχόμενο τουρισμό και η λειτουργία δεν μπορεί να περιορίζεται στις ώρες της τυπικής λειτουργίας των καταστημάτων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ