ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

12 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 π.μ. |
12 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών
Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών καθιερώθηκε το 1965 σε όλον τον κόσμο κάθε 12η Μαΐου, προς τιμή της Florence Nightingale , της Βρετανίδας πρωτοπόρου Νοσηλεύτριας το έργο της οποίας επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε την αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Σύγχρονης Νοσηλευτικής αναδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο τον ηγετικό ρόλο του Νοσηλευτή στο Σύστημα Υγείας.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί, η Πανδημία COVID-19 έρχεται να επιβεβαιώσει την σπουδαιότητα του ρόλου των νοσηλευτών/νοσηλευτριών για άλλη μια φορά.

Οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, θέτουν τη δική τους υγεία σε κίνδυνο για την προστασία όλων, συμβάλλουν στη διατήρηση της Δημόσιας Υγείας μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες καλούμενοι να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να διαφυλάξουν το πολυτιμότερο αγαθό για κάθε άνθρωπο.

Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών – ICN, που αποτελεί την παγκόσμια φωνή της Νοσηλευτικής, επιλέγει φέτος ως θέμα των εκδηλώσεων με ευκαιρία τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών, τον τίτλο “Nurses: A voice to lead – A vision for future healthcare” / «Νοσηλευτές/τριες: Ηγετική Φωνή – ένα όραμα για το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης».

Μέσα από την φετινή θεματολογία του ICN, δίνεται η ευκαιρία να κατανοήσουμε το ρόλο των νοσηλευτών, τη συμβολή τους στη διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος στην υγεία για όλο τον κόσμο, και να αναγνωρίσουμε την πραγματική αξία τους.

Οι Νοσηλευτές/τριες σήμερα, καλούνται να αναλάβουν δράση, για να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα ηγετών που θα οδηγήσει το νοσηλευτικό επάγγελμα στην επόμενη δεκαετία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι καθήκον των φορέων χάραξης πολιτικής υγείας να διασφαλίσουν την συμμετοχή των νοσηλευτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, σε σχέση με την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία και την αντιμετώπιση των προκλήσεων σε ό,τι αφορά την επιτυχία των Αειφόρων Αναπτυξιακών Στόχων (Sustainable Development Goals – SDGs) των Ηνωμένων Εθνών.

Δώρα Τσιντζιφάκη
Νοσηλεύτρια, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αργολίδας



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ