ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

13 νεκροί από πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. | | | |
13 νεκροί από πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία
Ένα πολύ σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Βερμπάνο στην αλπική Ιταλία, όταν καμπίνα τελεφερίκ που μετέφερε 14 τουρίστες, μεταξύ των οποίων παιδιά, έπεσε στο βουνό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άτομα και ένα να τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η καμπίνα έπεσε γύρω στη μία το μεσημέρι φτάνοντας κοντά στον τελευταίο πυλώνα πάνω στο βουνό, σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της διαδρομής στην περιοχή της λίμνης Ματζόρε. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως έσπασε κάποιο από τα ατσάλινα σχοινιά. Έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα της αστυνομία για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Βάλτερ Μίλαν, τα συρματόχοινα είχαν αλλάξει το 2016 και ότι είναι νωρίς ακόμη για να διευκρινιστούν τα αίτια της τραγωδίας.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη και στο σημείο έφτασαν άνδρες της αστυνομίας και των συνεργείων διάσωσης και ασθενοφόρα..

Το τελεφερίκ της γραμμής Στρέσα-Ματαρόνε ανεβαίνει στο βουνό, σε υψόμετρο 1.491 μέτρων, από όπου η θέα στη λίμνη είναι μαγευτική. Είχε κλείσει για λογους συντήρησης το 2014 και είχε ανοίξει εκ νέου τον Αύγουστο του 2016. Λόγω της πανδημίας παρέμεινε για πολύ καιρό κλειστό και τέθηκε ξανά σε λειτουργία στις 24 Απριλίου μετά τη χαλάρωση του lockdown. Κάνει μια διαδρομή διάρκειας περίπου είκοσι λεπτών και τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κάθε 20 λεπτά.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ