ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής στο 3ο Γενικό Λύκειο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:58:00 μ.μ. | | | |
Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής στο 3ο Γενικό Λύκειο Άργους
Μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου ΓΕ.Λ Άργους παρακολούθησαν διαδικτυακά, προχωρημένα μαθήματα Φυσικής στον τομέα της φυσικής υψηλών ενεργειών και δομής της Ύλης.


Την Δευτέρα 17 Μαΐου αρχικά παρακολούθησαν διάλεξη της κ. Χ. Κουρκουμέλη, καθηγήτριας Πυρηνικής Φυσικής στο Ε.Κ.Π.Α με θέμα τα πειράματα που διενεργούνται στις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού κέντρου του CERN στην Γενεύη. Στη συνέχεια, σε ζωντανή σύνδεση με την Γενεύη, ξεναγήθηκαν στα άδυτα των εγκαταστάσεων του ερευνητικού κέντρου από την κ. Δ, Χατζηφωτιάδου, ερευνήτρια Φυσικό.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου ομάδα διδακτικού προσωπικού από το Ε.Μ.Π με επικεφαλής τον Καθηγητή Ν. Τράκα παρέδωσαν μαθήματα Φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων και Κοσμολογίας. Έγινε περιγραφή των μεθόδων έρευνας της δομής της ύλης και ανάλυσης των πειραματικών δεδομένων από τις συγκρούσεις πρωτονίων στο πείραμα ΑΤLAS του CERN. Οι μαθητές επεξεργάστηκαν πραγματικά πειραματικά δεδομένα με την βοήθεια ειδικού προγράμματος στους H.Y. και συνέκριναν τα αποτελέσματά τους με αυτά των ειδικών ερευνητών.
Το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους συνεχίζει μια παράδοση που εγκαινιάστηκε χρόνια πριν: να φέρνει τους μαθητές που έχουν το σχετικό ενδιαφέρον σε επαφή με τα κέντρα έρευνας και παραγωγής της επιστημονικής γνώσης. Στόχος είναι να κινητοποιήσει περαιτέρω το ενδιαφέρον τους γύρω από τις επιστημονικές εξελίξεις, τον τρόπο παραγωγής της επιστημονικής γνώσης, τα συνακόλουθα της κοπιαστικής ερευνητικής εργασίας προβλήματα, αλλά και τον ενθουσιασμό με τα πορίσματα που αναμένεται να βελτιώσουν την ανθρώπινη ζωή.

Μάρτυρας αυτής της προσπάθειας υπήρξε και η Υπουργός Παιδείας, η οποία στο πλαίσιο της επίσκεψής της σε σχολικές μονάδες της Αργολίδας, επισκέφθηκε το Σχολείο μας και συνομίλησε με τη Διευθύντρια, κα Νικολέττα Ματσιμάνη, με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και μαθητές. Επισκέφθηκε και την αίθουσα διεξαγωγής του συγκεκριμένου προγράμματος, συνομίλησε με τον κ. Ευάγγελο Καλαϊτζή, φυσικό, υπεύθυνο του προγράμματος, καθώς και με τους μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτό. Εκδήλωσε την ικανοποίησή της και συνεχάρη τη Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την πραγματοποίηση τέτοιου είδους καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων.ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ