ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Απεργούμε στις 6 Μάη - Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 π.μ. | |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Απεργούμε στις 6 Μάη - Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά (βίντεο)
Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, εμπνεόμενοι από όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης μας, για να ανατραπεί το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση, τον φασισμό, τους πολέμους και την προσφυγιά. Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και ανεργία, όπου η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι καθολική για όλους δημόσια και δωρεάν και όχι εμπόρευμα. 

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργίας, δεν είναι μεταφερόμενη αργία όπως την όρισαν από κοινού στις αργίες του Πάσχα η κυβέρνηση, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και από κοντά τα Εργατικά Κέντρα του νομού, γιορτάζοντας όλοι μαζί, «σφιχταγκαλιασμένοι» την κατάργηση του 8ωρου και την απλήρωτη δουλειά. 

Είναι ημέρα πάλης για τους εργαζόμενους στην χώρα μας ενάντια στα άθλια σχέδια της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που έρχεται να νομοθετήσει το 10ωρο αντί του 8ωρου, χωρίς αμοιβή για τις δύο επιπλέον ώρες υποχρεωτικής εργασίας, την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας σε μεγάλους και κρίσιμους για το κεφάλαιο κλάδους που φέρνει συνολικότερο χτύπημα των συνδικάτων που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα μέσα στους χώρους δουλειάς. 

Οι νέες σαρωτικές ανατροπές σε βάρος της εργατικής τάξης, ενισχύουν και «απογειώνουν» το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ήδη διασφαλίσει, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να έχει η μεγαλοεργοδοσία ακόμα πιο «λυμένα τα χέρια της» να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους δίχως κανένα όριο και με τη συνδικαλιστική δράση «ιδιώνυμο αδίκημα». 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έτοιμη όσο ποτέ, εκμεταλλευόμενη την πανδημία νομοθετεί από την πρώτη κιόλας μέρα σωρεία αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια. Από την άλλη, γαλαντόμα χαρίζει όλο αυτό το διάστημα γη και ύδωρ στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. 

Τώρα προχωρά με νέες ανατροπές για να αποσπάσει μεγαλύτερα οφέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, χτυπώντας την μεγαλύτερη και ματωμένη κατάκτηση της εργατικής τάξης, που είναι το 8ωρο. Δηλώνουμε ότι δεν θα σκύψουμε το κεφάλι! Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας για υπεράσπιση της ζωής μας, των εργατικών μας κατακτήσεων, την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Αυτό το άθλιο νομοσχέδιο δεν μπορεί να έχει παρά μόνο μια τύχη. Να μείνει στα χαρτιά, να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων! 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, είναι ευθύνη όλων των εργαζομένων η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ τις 6ης Μάη απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. 

Είναι υποχρέωση σε όλες και όλους που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν για καλύτερη ζωή και το δίκιο της εργατικής τάξης. Είναι υποχρέωση στους ίδιους τους εαυτούς μας, στις οικογένειες μας η περήφανη και γενναία πάλη για να μην γίνουμε σύγχρονοι δούλοι. Είναι υποχρέωση στα παιδιά μας και στις νεότερες γενιές να παλέψουμε, να κατακτήσουμε και να παραδώσουμε καλυτέρους όρους και συνθήκες εργασίας. 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ. ΠΛ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ - 10:30

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ