ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Διαμαρτυρια Σωματείων στο Ναύπλιο για το εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:14:00 μ.μ. | | | |
Διαμαρτυρια Σωματείων στο Ναύπλιο για το εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Μαϊου στον κόμβο της Ενδεκάτης στο Ναύπλιο, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση για τα εργασιακά.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα δυο εργατικά Σωματεία της Αργολίδας αναφέρουν: 

"Το νέο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, φέρει κατ' ευφημισμό τον τίτλο: «Για την προστασία της Εργασίας», ενώ όλοι ξέρουμε πως ο πραγματικός του τίτλος είναι «Ένας ακόμα νόμος για το ξεζούμισμα των εργαζομένων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης».
Έχουν σκοπό να καταθέσουν ένα άθλιο, αντεργατικό νομοσχέδιο που επιβάλει τη 10ωρη και τη 12ωρη εργασία και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία. Αυξάνει τον αριθμό των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους), τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μια ακόμα επιλογή έντασης της εκμετάλλευσης. Ξηλώνει ακόμα περισσότερο την κυριακάτικη αργία με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές. Θωρακίζει και εδραιώνει νομικά την τηλεργασία. Καθιερώνει τη ψηφιακή κάρτα εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας.

Όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα έρχονται και «κουμπώνουν» με το περαιτέρω χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης με το φακέλωμα των συνδικάτων, την δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, τη αύξηση του προσωπικού ασφαλείας, σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την ίδια την απεργία.
Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από το κράτος και την εργοδοσία. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του νομού να πάρουν θέση μάχης! Η απεργία της 6ης Μάη ήταν ένα επιτυχημένο βήμα. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή.

Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα. Δίνουμε συνέχεια με μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία! Πάρτε πίσω το νόμο έκτρωμα! Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.

- Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση σημαντικών δικαιωμάτων.

- Κατάργηση των νόμων διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

- Κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.

- Κατάργηση των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

- Κατάργηση του "μίνι εργασιακού" της κυβέρνησης της ΝΔ που πέρασε μέσα στην πανδημία.

- Προστασία της υγείας όλου του λαού. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.

- Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, και κατάργηση της "τράπεζας θεμάτων".

- Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών. Το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν καμία δουλειά να παρεμβαίνουν στα Συνδικάτα"

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ