ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Ανδριανός: Να εξεταστούν οι δυνατότητες στήριξης των παραγωγών πορτοκαλιών μέρλιν στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:35:00 π.μ. | | | |
Ανδριανός: Να εξεταστούν οι δυνατότητες στήριξης των παραγωγών πορτοκαλιών μέρλιν στην Αργολίδα
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανό με θέμα την ανάγκη εξέτασης των δυνατότητων στήριξης των παραγωγών πορτοκαλιών μέρλιν στην Αργολίδα που βλέπουν μεγάλο μέρος της παραγωγής τους να παραμένει αδιάθετο στα δέντρα.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Λόγω κυρίως των αναγκαίων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, μεγάλο μέρος της παραγωγής πορτοκαλιών μέρλιν στην Αργολίδα παραμένει αδιάθετο στα δένδρα, ενώ η περίοδος διάθεσης της ποικιλίας αυτής στην αγορά πλησιάζει το τέλος της καθώς όπως με ενημερώνουν παραγωγοί τα σούπερ μάρκετ ήδη έχουν αλλάξει τους κωδικούς ώστε να προμηθεύονται και να πωλούν πορτοκάλια ποικιλίας βαλέντσια. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται σημαντικές επιπτώσεις στο εισόδημα των παραγωγών που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της συγκυρίας, καθώς επιπλέον οι παραγωγοί-πωλητές στις λαϊκές αγορές λόγω των μέτρων έχουν πρόσβαση σε αυτές εκ περιτροπής, στις μισές μέρες.

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η εξέταση των δυνατοτήτων στήριξης των πληττόμενων παραγωγών.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα εξεταστούν οι δυνατότητες στήριξης των πληττόμενων παραγωγών πορτοκαλιών μέρλιν που βλέπουν μεγάλο μέρος της παραγωγής τους να παραμένει αδιάθετο στα δέντρα λόγω της πανδημίας».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ