ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Ανδριανός: Να δημιουργηθεί κέντρο αποκατάστασης στο πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:26:00 μ.μ. | | | |
Ανδριανός: Να δημιουργηθεί κέντρο αποκατάστασης στο πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Αργολίδας
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια με θέμα τη δυνατότητα δημιουργίας κέντρου αποκατάστασης στο πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Αργολίδας για την κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής που επιτείνονται λόγω της πανδημίας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι ανάγκες αποκατάστασης λόγω ασθενείας ή ατυχήματος επιτείνονται στην Αργολίδα με τους ιαθέντες από τον COVID-19 που σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται αποκατάσταση μεγάλης χρονικής διάρκειας και εξειδικευμένης αρωγής.

Για τον λόγο αυτό σας επισημαίνω ότι μπορούν να αξιοποιηθούν προς τούτο οι εγκαταστάσεις του πρώην Κέντρου Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ) του νομού Αργολίδας στην Αγία Τριάδα Μιδέας.

Στην περίπτωση αυτή θα επιλυόταν ένα υπαρκτό και πιεστικό πρόβλημα, θα ανακουφιζόταν η πίεση στις ήδη υφιστάμενες δομές υγείας της περιοχής και θα αποτρεπόταν η περαιτέρω ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι συχνά χρειάζεται να μεταβαίνουν εκτός νομού, διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, έχοντας προηγουμένως καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να βρουν εγκαίρως θέση για αποκατάσταση.

Κατόπιν τούτου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Τι ενέργειες θα ληφθούν για την αξιοποίηση των ήδη διαθέσιμων εγκαταστάσεων του πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Αργολίδας για την κάλυψη μεταξύ άλλων των αναγκών αποκατάστασης από τον κορονοϊό στην ευρύτερη περιοχή».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ