ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Απάντηση Λιβανού για την επαναλειτουργία του “ΚΕΓΕ” Νέας Κίου Αργολίδας και του “Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:20:00 μ.μ. | |
Απάντηση  για την επαναλειτουργία του “ΚΕΓΕ” Νέας Κίου Αργολίδας και του “Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών”
Στις Ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Κ. Βελόπουλος και Ι. Ανδριανός, για το  “ΚΕΓΕ” Νέας Κίου Αργολίδας και το\ “Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών” απάντησε ο Υπουργός Σπυρος Λιβανός

Αναλυτικά η απάντηση:

Στο πλαίσιο της υλοποίησης, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, των προγραμμάτων κατάρτισης (ΠΚ) Νέων Γεωργών του έτους 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Αργολίδας υλοποιήθηκαν 7 ΠΚ, 4 στο Κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ” (πρώην ΚΕΓΕ) Νέας Κίου και 3 σε ιδιωτική πιστοποιημένη εκπαιδευτική δομή (ΚΕΚ).

Για το χρονικό διάστημα 2020-2021 είχε προγραμματιστεί η υλοποίηση 9 ΠΚ (ο αρχικός αριθμός των προγραμμάτων θα αυξηθεί σε 11 εξαιτίας της μείωσης των καταρτιζόμενων ανά πρόγραμμα λόγω των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19), εκ των οποίων τα 5 στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ και τα 4 σε ΚΕΚ. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 2 ΠΚ σε ΚΕΚ της Π.Ε. Αργολίδας. Σημειώνεται ότι όλα τα ΠΚ έχουν υλοποιηθεί με εξωτερικό συνεργάτη δεδομένου ότι οι τελευταίοι υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο Κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ” έχουν συνταξιοδοτηθεί τουλάχιστον από δεκαετίας.

Στο Κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ” Νέας Κίου δεν έχουν υλοποιηθεί προγράμματα κατάρτισης εξαιτίας των επανειλημμένων κλοπών και καταστροφών που έχει υποστεί από το 2018 έως και τον Σεπτέμβρη του 2019. Είχε προγραμματιστεί η επισκευή των βασικών χωρών του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ (γραφεία, εκπαιδευτικές αίθουσες και WC) προκειμένου να υλοποιηθούν σε αυτό τα ΠΚ που προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό, όμως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω του Covid-19, η επισκευή δεν έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι εργασίες επισκευής δύναται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 30-40 ημερών. Εφόσον ξεκινήσουν άμεσα θα υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης εντός του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19.

Η συνολική αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου “ΔΗΜΗΤΡΑ” και η θωράκισή τους από τυχόν νέες κλοπές ή καταστροφές, ο τεχνολογικός εξοπλισμός του Κέντρου και η στελέχωσή του με το κατάλληλο προσωπικό είναι προαπαιτούμενα προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό και να συμβάλει στην κατάρτιση κατ την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής κατ κατά συνέπεια στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας των Π.Ε. Αργολίδας. Ωστόσο, με ττς σημερινές συνθήκες κατ ττς υπάρχουσες χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ δεν δταφαίνετατ η δυνατότητα να ανταποκρτθεί στα ζητούμενα αυτά.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΙΒΑΝΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ