ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Γ.Γκιόλας: Όχι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Ν.Δ. που καταργεί δικαιώματα ενός αιώνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:21:00 μ.μ. | | |
Γ.Γκιόλας: Όχι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Ν.Δ. που καταργεί δικαιώματα ενός αιώνα
Συγκέντρωση διοργάνωσε σήμερα στη πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο , η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ συμμετέχοντας στην απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς .Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι της ΑΔΕΔΥ καθώς και το σωματείο σχολικών καθαριστριών.
Το κύριο αίτημα της συγκέντρωσης ήταν οι διατάξεις του αντεργατικού νομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση της Ν. Δ επιτίθεται στην εργατική τάξη, τους εργαζόμενους τη νεολαία και τους ανθρώπους του πολιτισμού για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και της ολιγαρχίας. Με τις διατάξεις αυτές η η κυβέρνηση έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο κόσμο της εργασίας και ένα ισχυρό πλήγμα στη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα. 
Σις απαράδεκτες αντεργατικές ρυθμίσεις με τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει δικαιώματα ενός αιώνα περιλαμβάνονται:

1.Κατάργηση του οκταώρου και της πενθήμερης εργασίας. Επιστροφή στη δεκάωρη εργασία.

2.Διπλασιασμός του ετήσιου ορίου υπερωριών.

3.Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενους.

4.Καθιέρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας αντί για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

5.Ανεξέλεγκτες και καταχρηστικές απολύσεις .

Ο Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ που συμμετείχε στην συγκέντρωση δήλωσε :
«Σήμερα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά με την ουσιαστική σημασία της. Είμαστε εδώ και στέλνουμε ένα ισχυρό, αποφασιστικό μήνυμα! Λέμε όχι στην κατάργηση του οκτάωρου, λέμε όχι στις ατομικές συμβάσεις! 
Λέμε όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων! Λέμε όχι στο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το οποίο έρχεται να επιβάλλει την εργασιακή ζούγκλα. Θα δώσουμε τη μάχη απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης παντού, μαζί με τον λαό, μαζί με τους εργαζόμενους, και στη Βουλή, και στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ δεσμεύεται για την κατάργηση όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της Ν.Δ.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ