ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Η υπερπανσέληνος του Μαΐου στόλισε το Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:04:00 μ.μ. | | |
Η υπερπανσέληνος του Μαΐου στόλισε το Ναύπλιο (βίντεο)
Η πανσέληνος του Μάη που υψώθηκε πάνω από το Ναύπλιο τη νύχτα της Τρίτης χάρισε μαγευτικές εικόνες σε κάτοικους και επισκέπτες της ιστορικής πρωτεύουσας της Αργολίδας.
Η πανσέληνος θα βρίσκεται στο περίγειο της, τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Μαΐου, δηλαδή στο κοντινότερο σημείο με την Γη και για αυτό ονομάζεται και υπερπανσεληνος (ή supermoon), ενώ στην Αμερική ονομάζεται και Φεγγάρι των Λουλουδιών, αφού αυτή την περίοδο ανθίζουν τα λουλούδια.
Στην Αμερική από αιώνες χρησιμοποιούσαν το συνοδικό ημερολόγιο, δηλαδή μετρούσαν το χρόνο με βάση τη Σελήνη και για αυτό τον λόγο έχουν ονομασίες για όλες τις πανσελήνους. Σε αντίθεση με την Ευρώπη που χρησιμοποιούμε από αιώνες το Ηλιακό ημερολόγιο και τους σταθερούς 12 μήνες.
Ολική έκλειψη Σελήνης, μη ορατή όμως από την Ελλάδα.

Επίσης, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 , τις μεσημβρινές ώρες θα συμβεί το φαινόμενο της ολικής έκλειψης της Σελήνης, το οποίο όμως δεν θα είναι ορατό από την Ελλάδα.
Το φαινόμενο θα είναι όμως ορατό σε μια περιοχή που περιλαμβάνει την Αυστραλία, την Ασία, την Αμερική, ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό και μέρος του Ινδικού Ωκεανού.
Έκλειψη ενός ουρανίου σώματος έχουμε όταν ένα τρίτο σώμα παρεμβάλει ανάμεσα σε δύο άλλα σώματα, με αποτέλεσμα τα δύο σώματα να μην έχουν οπτική επαφή. Στην προκειμένη περίπτωση την «τριπλέτα» αυτού του συστήματος αποτελούν ο Ήλιος η Γη και η Σελήνη και οι εναλλαγές μεταξύ των τριών προκαλούν τις Ηλιακές και Σεληνιακές εκλείψεις σε συνδυασμό με την πιο συγκλονιστική `σύμπτωση` του Ηλιακού μας συστήματος. Η σύμπτωση αυτή είναι ότι η φαινόμενη διάμετρος της Σελήνης και του Ήλιου όπως την βλέπει ένας γήινος παρατηρητής είναι σχεδόν η ίδια.
Κατά τη διάρκεια μια έκλειψης Σελήνης η Γη παρεμβάλλεται ανάμεσα στην Σελήνη και τον Ήλιο και έτσι αποκρύβει τον ‘Ηλιο από την Σελήνη. Κατά την διάρκεια της εκλείψεως η Σελήνη δεν γίνεται αόρατη, όπως συμβαίνει με τον Ήλιο κατά τις ηλιακές εκλείψεις, διότι η Γη διαθλά και σκεδάζει έντονα την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι έμμεσα η Σελήνη γίνεται κόκκινη.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατά την είσοδο της Σελήνης στη σκιά της Γης να αρχίζει η Σελήνη να κοκκινίζει, αντί να γίνεται αόρατη. Ένας Γήινος παρατηρητής θα ξεκινήσει να παρατηρεί την αλλοίωση της φωτεινότητας της Σελήνης και όσο η Σελήνη εισέρχεται περισσότερο στην σκιά της Γης, θα παρατηρήσει τη Σελήνη να γίνεται ολόκληρη κόκκινη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ