ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

"Ανάσταση" για τους επαγγελματίες της εστίασης στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | | |
"Ανάσταση" για τους επαγγελματίες της εστίασης στην Αργολίδα
Με τους καλύτερους οιωνούς επανεκκίνησε από χθες η εστίαση και στην Αργολίδα.  Λίγο η αργία και η χαλαρότητα του κόσμου, λίγο η διάθεση του να βγει να ξεσκάσει έξι ολόκληρους μήνες μετά το αναγκαστικό λουκέτο και τα περισσότερα καταστήματα σε Ναύπλιο, Άργος, Επίδαυρο και Ερμιονίδα κατάφεραν να γεμίσουν.Ακόμα και στα χωριά η επαναφορά των καφενείων ζωντάνεψε και πάλι τις πλατείες!

Από τα καφενεία και τα καφέ ως τα εστιατόρια, τις ταβέρνες... ακόμα και τα μπαρ, τα οποία είχαν να αντιμετωπίσουν την πίεση του χρόνου, η κίνηση ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες που κατάφεραν να προετοιμαστούν έγκαιρα ώστε να ανοίξουν, λαμβάνοντας και το ρίσκο των πρώτων ημερών, να δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Και τούτο παρά τους ισχύοντες περιορισμούς, όπως η αποκλειστική λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους και εξυπηρέτηση μόνο καθήμενων πελατών ή η απαγόρευση αναπαραγωγής μουσικής.

Υπολογίζεται ότι χθες άνοιξαν πάνω από το 50% των καταστημάτων της εστίασης σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για ένα ποσοστό αρκετά υψηλό με δεδομένο ότι το 20% επί του συνόλου των καταστημάτων του κλάδου δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους και ως εκ τούτου δεν μπορούσε με βάση τη νομοθετική ρύθμιση να λειτουργήσει. Επομένως 3 στα 10 καταστήματα περίπου επέλεξαν να μην ανοίξουν είτε λόγω αδυναμίας, οργανωτικής ή οικονομικής, είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τους ήθελαν πρώτα να «ζυγίσουν» την τάση στην αγορά.

Οι θαραλλέοι πάντως δικαιώθηκαν αφού η κοσμοσυρροή χθες σε πιάτσες των μεγάλων πόλεων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Σύμφωνα με τους θεσμικούς φορείς της εστίασης ως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πλέον θα έχουν ανοίξει σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων που δικαιούται να επανεκκινήσει μιας και ήδη έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες επιχειρήσεις που είχαν επιλέξει να απέχουν τις πρώτες ημέρες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ