ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Συνάντηση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. | | | |
Συνάντηση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων
Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας, καθώς και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 1ου, 2ου και 7ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου, με τον δήμαρχο Ναυπλίεων κ. Κωστούρο, την πρόεδρο των σχολικών επιτροπών του Δήμου Ναυπλιέων κ. Ράλλη και τον πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ κ. Μπούνο. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ένα μήνα μετά την κατάθεση των αιτημάτων μας (7 Απριλίου) και ενώ επανειλημμένα –εδώ και έναν ακριβώς χρόνο– τα έχουμε καταθέσει στο Δήμο και στις υπηρεσίες του.

Το περιεχόμενο της συνάντησης ήταν τα μέτρα προστασίας που θα λάβει ο Δήμος προκειμένου το επικείμενο άνοιγμα των σταθμών να γίνει με ασφάλεια. Έχουμε κάνει αντίστοιχα αιτήματα στην Περιφέρεια και το Υπουργείο. Τα αιτήματά μας είναι γνωστά και έχουν να κάνουν με την εξεύρεση χώρων και την πρόσληψη παιδαγωγών, προκειμένου να αραιώσουν τα τμήματα των σταθμών, σαν βασική προϋπόθεση για την αποφυγή εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Επίσης, να διαμορφωθούν κατάλληλα οι υποδομές των σταθμών και να δοθούν όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα, ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος μας είπε ότι δεν χρειάζεται να βρεθούν νέοι χώροι, ούτε θα γίνουν προσλήψεις μιας και όλα γίνονται με βάση τα όσα ορίζει ο Νόμος και οι οδηγίες-πρωτόκολλα των Υπουργείων. Απαντήσαμε ότι τα μέτρα και τα πρωτόκολλα δεν είναι αρκετά, πράγμα που φάνηκε και στο «δεύτερο κύμα» της πανδημίας, όπου στο Ναύπλιο έκλεισαν τμήματα σταθμών και ο 1ος παιδικός αλλά και πολλά σχολεία-τμήματα του Δήμου. Για αυτό το λόγο ζητάμε να αραιώσουν τα τμήματα και να παρθούν μέτρα για το νέο άνοιγμα των σταθμών. Οι σταθμοί θα ανοίξουν, όπως φαίνεται, με τη συντριπτική πλειοψηφία των γονέων να μην είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με ανοιχτό το εμπόριο και με ανοιχτό τον Τουρισμό/Εστίαση που, ειδικά στο Ναύπλιο, είναι κλάδοι όπου απασχολούνται πολλοί γονείς. Δηλαδή αυξάνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για νέα διασπορά.

Αυτό που φάνηκε –για άλλη μια φορά– είναι πως ούτε το Υπουργείο, ούτε οι τοπικοί άρχοντες βάζουν σε προτεραιότητα τα παιδιά μας. Τα μέτρα προστασίας της υγείας μας τα θεωρούν κόστος και δεν είναι διατεθειμένοι να «σπαταλήσουν» τους προϋπολογισμούς τους. Όλοι επικαλούνται τον Νόμο και τα πρωτόκολλα αλλά τελικά φάνηκε πως μπορεί να είναι «νομικά σωστοί» αλλά ουσιαστικά εμείς είμαστε απροστάτευτοι, φάνηκε πως ότι είναι νόμιμο τελικά δεν είναι επαρκές και σωστό.

Επίσης, από τον πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ ζητήθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα που του είχαμε θέσει σε σχετικό υπόμνημα στις 23 Απριλίου. Τότε ζητούσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με την αναβάθμιση των υποδομών (κτήρια σταθμών, εξωτερικοί χώροι, παιχνίδια εσωτερικά και εξωτερικά κ.ά.), τα τροφεία για τους μήνες που είναι κλειστοί οι σταθμοί, καθώς επίσης να μην απαιτείται από τους γονείς να πληρώνουν οι ίδιοι για αναλώσιμα (πάνες, χρώματα κ.ά.). Υπάρχουν αρκετά χρήματα για να λυθούν όλα αυτά: Η πρόσφατη χρηματοδότηση που έλαβε ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ ύψους 300.000 ευρώ, η χρηματοδότηση από τα voucher του ΕΣΠΑ (που συνεχίζεται κανονικά) αλλά και η εξοικονόμηση πόρων που προέκυψε από τα μειωμένα λειτουργικά έξοδα των σταθμών (λόγω του ότι έμειναν πολλούς μήνες κλειστοί).

Δόθηκαν οι εξής δεσμεύσεις για το επόμενο διάστημα:

1. Θα ξεκινήσουν τους καλοκαιρινούς μήνες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης όλων των σταθμών.

2. Θα αγοραστούν παιχνίδια για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

3. Δεν θα ζητηθούν ξανά αναλώσιμα, είτε χαρτικά είτε υγιεινής των παιδιών (πάνες, μωρομάντηλα κλπ).

4. Δεν θα καταβληθούν τροφεία για τους μήνες που οι σταθμοί παραμένουν κλειστοί.

Αναμένουμε να υλοποιηθούν όλα αυτά και σαν Σύλλογος θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε πάρει πολλές δεσμεύσεις αλλά στην πράξη δεν φαίνεται να εισακούγονται ούτε τα απλά και βασικά αιτήματά μας (πχ προβλήματα στις περιφράξεις σε 3ο παιδικό και 1ο βρεφικό).

Σαν Σύλλογος, συνεχίζουμε τις δράσεις διεκδίκησης παράλληλα με τις άλλες δράσεις για τα παιδιά μας. 

Το επόμενο διάστημα θα συναντηθούμε όλοι στην «Έκθεση Ζωγραφικής» των παιδιών μας στην Πέργκολα (έξω από την παιδική χαρά της 11ης) από τις 14 έως τις 23 Μαΐου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ