Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

Τάκης Ταρσιταλίδης: "...της καρδιάς μας η καρδιά θα ξαναπερπατήσει στο ξύλινο σεργιάνι"

Τάκης Ταρσιταλίδης: "...της καρδιάς μας η καρδιά θα ξαναπερπατήσει στο ξύλινο σεργιάνι"
"Η αναβάθμιση και αναδιάρθρωση του ΔΗ.ΘΕ.Ναυπλίου ξεκινάει αρχικά με τα 7 σημεία της ανακοίνωσής μας. Σταδιακά θα προσθέσουμε κι άλλες δράσεις. Κάποιες τις έχουμε ήδη κατά νου και άλλες θα τις διαμορφώσουμε μέσα από τις ζημώσεις που θα υπάρξουν με τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν το εγχείρημα.
 
Με μεγάλη χαρά και ταυτόχρονα με πλήρη επίγνωση της ευθύνης αναλαμβάνω αυτόν τον κομβικό ρόλο.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, το Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ και την πρόεδρό του Μαρία Ράλλη, καθώς και την ομάδα εργασίας θεάτρου του Δήμου Ναυπλιέων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.
 
Ευχαριστώ όλους εσάς, φίλους, μαθητές μου, συνεργάτες, συναδέλφους για τα πολλά μηνύματα που δέχομαι από χθες με τις θερμές ευχές σας.
 
Πέρασε πάνω από ένας χρόνος χωρίς θέατρο, όμως ελπίζω πως σε λίγους μήνες τα τρίτα κουδούνια θα ξαναχτυπήσουν, τα φώτα της αίθουσας θα αργοσβήσουν πάλι και της καρδιάς μας η καρδιά θα ξαναπερπατήσει στο ξύλινο σεργιάνι."

Τάκης Τσαρσιταλίδης

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ναυπλιέων αναφέρει για την αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων ως αρμόδιο Νομικό Πρόσωπο , θέτοντας εξ’ αρχής ως στόχο την αναβάθμιση των θεατρικών ομάδων του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και μετά την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. αλλά και της ομάδας εργασίας του Θεάτρου, όρισε ως προσωρινό Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου τον κ. Τάκη Τσαρσιταλίδη ( Ηθοποιός – Σκηνοθέτης – MSc Θεατρολόγος ), μέχρι να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες προκήρυξης της θέσης.

Οι σκοποί και οι στόχοι που τέθηκαν, έχουν ως εξής :

1. Η συνέχεια και η αναβάθμιση των δύο σκηνών που λειτουργούσαν τα τελευταία χρόνια ( ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ με υπεύθυνη την Βάλια Ρεντούλη και η ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΣΚΗΝΗ με την Θάλεια Αντωνιάδη)

2. Η δημιουργία μιας ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ με επαγγελματίες ηθοποιούς (ορισμένοι απ’ αυτούς είναι συνδημότες μας ή με καταγωγή από το Ναύπλιο ή την Αργολίδα γενικότερα) με σκηνοθέτη τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

3. Η δημιουργία μιας επαγγελματικής ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ με έναρξη λειτουργίας το 2022)

4. Ανοιχτή συνάντηση μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν με όλους όσοι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ.

5. Η διοργάνωση σεμιναριακών κύκλων μαθημάτων υποκριτικής στο Ναύπλιο (1 ή 2 κάθε χρόνο) που θα απευθύνονται στα μέλη όλων των θεατρικών ομάδων της Πόλης ή του ευρύτερου Δήμου και ταυτόχρονα, αποστολή μελών του ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ. σε εγνωσμένης αξίας θεατρικά σεμινάρια που διεξάγονται πανελλαδικά.

6. Εύρεση και διαμόρφωση χώρων που θα μπορούν οι θεατρικές ομάδες του Δήμου να κάνουν πρόβες ή να παρουσιάζουν τις δουλειές τους. Για τον σκοπό αυτό άμεσα θα γίνει συνάντηση (μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν) του Δ.Σ. και του καλλιτεχνικού διευθυντή με τους εκπροσώπους των θεατρικών ομάδων .

7. Η δημιουργία ενός ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ θεατρικών ομάδων (σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) από τον Ιούνιο του 2022 και κάθε Ιούνιο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ