ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Σύλλογος Καρκινοπαθών Αργολίδας: Αιτήσεις για συμμετοχή στις ομάδες διακοπής καπνίσματος

Σύλλογος Καρκινοπαθών Αργολίδας: Αιτήσεις για συμμετοχή στις ομάδες διακοπής καπνίσματος
Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
 
Με αφορμή την μέρα αυτή υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Αργολίδας ΣΥΚΑ.ΦΙ.ΑΡ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» την χρονιά που μας πέρασε διοργάνωσε την 13η ομάδα διακοπής καπνίσματος. Απόλυτα συμμορφωμένοι και εγκλιματισμένοι στις απαιτήσεις των νέων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, η ομάδα διακοπή καπνίσματος έγινε η πρώτη ομάδα που πραγματοποίησε τις συναντήσεις διαδικτυακά και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα. 

Υπεύθυνη συντονίστρια ήταν η κ. Εμμανουέλα Κούρου (Ψυχολόγος MSc-Ψυχοθεραπεύτρια). Η ομάδα ξεκίνησε τις συναντήσεις της τον Σεπτέμβριο του 2020 και τις ολοκλήρωσε στις 23 Δεκεμβρίου 2020.

Αξίζει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε θερμά τους ειδικούς επιστήμονες που ανά ειδικότητα συμμετείχαν στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα τον πνευμονολόγο κ. Ευθυμίου , τον καρδιολόγο κ. Παναγιωτόπουλο, τον ακτινολόγο κ. Μπαρλιά τον · φυσικοθεραπευτή κ. Γκολέμη, την ·διατροφολόγο κ. Μαύρου και βέβαια την συντονίστρια και υπεύθυνη ψυχολογικής υποστήριξης κ. Κούρου Εμμανουέλα

Να υπενθυμίσουμε ότι στην ομάδα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία :
• Να ισχυροποιήσουν το κίνητρο τους να κόψουν το κάπνισμα
• Να ενημερωθούν έγκυρα από εξειδικευμένους επιστήμονες για τις επιπτώσεις του καπνίσματος
• Να αλληλοϋποστηριχτούν στο πλαίσιο της ομάδας
• Να διατηρήσουν την αποχή από το κάπνισμα
• Να μειώσουν την πιθανότητες υποτροπής

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ομάδες διακοπής καπνίσματος μπορούν ήδη να δηλώνουν την συμμετοχή τους στο τηλέφωνο του συλλόγου 27510-68858 κατά τις ώρες λειτουργίας του (Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη - Παρασκευή 10πμ-1μμ και Τετάρτη 6-9μμ )
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ