ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Γ.Γκιόλας: Η σχολική εκδρομή της ανέμελης Υπουργού Παιδείας Νικ. Κεραμέως στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:15:00 μ.μ. | | |
Γ.Γκιόλας: Η σχολική εκδρομή της ανέμελης Υπουργού Παιδείας  Νικ. Κεραμέως στην Αργολίδα
Σε σχόλιο προέβη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γ.Γκιόλας με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως σε σχολεία της Αργολίδας.

«Η χτεσινή επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στα σχολεία της Αργολίδας συνοδεύτηκε από παντελή έλλειψη ουσίας αφού τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο ευθύνης της παραμένουν άλυτα.

Η Υπουργός σκόρπισε χαμόγελα αλλά δεν έδειξε να την απασχολεί τίποτα από όλα εκείνα που ταλαιπωρούν τους γονείς και τους μαθητές επί δεκατέσσερις μήνες. Τα Σχολεία έκλειναν και άνοιγαν χωρίς να έχει παρθεί ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό. Τον περασμένο Οκτώβριο, οι καταλήψεις που πραγματοποίησαν οι μαθητές έληξαν με υποσχέσεις που ουδέποτε τηρήθηκαν.

Καμία αναφορά για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και εξεύρεση νέων αιθουσών. Καμία αναφορά για προσλήψεις εκπαιδευτικών που πρέπει να καλύψουν τις σημαντικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Πέραν των φαιδρών φαινομένων με παγουρίνια και μάσκες- αλεξίπτωτα, μετά από προτροπή όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, εφοδιάστηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές με self test ύστερα από ένα χρόνο όπου τα Σχολεία μετρούσαν 6 μήνες τηλεκπαίδευσης με τα γνωστά προβλήματα.

Χρειάζεται αρκετή δόση «ανεμελιάς» η οποία φαίνεται να περισσεύει στο Κυβερνόν κόμμα για να χαριεντίζονται οι υπουργοί της με τον κόσμο που δοκιμάζεται στα όρια της υπομονής του για πάνω από ένα χρόνο και ύστερα από το πιο μακροχρόνιο lockdown της Ευρώπης. Ύστερα από τον αριθμό - ρεκόρ των νεκρών που έφτασε και ξεπέρασε τις 11.500 και την ταυτόχρονη επίμονη άρνησή τους να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με τις επιπόλαιες και χωρίς σχέδιο κινήσεις τους που πολλαπλασίαζαν τα κρούσματα στα Σχολεία, τα οποία –υποτίθεται- άνοιγαν επειδή ήταν σίγουροι για την ασφάλεια των μαθητών.

Η Υπουργός Παιδείας καλό θα ήταν να ζητούσε μια συγγνώμη για την ανυπαρξία του ενδιαφέροντος για τη νεολαία μας που πέρασε ίσως τη χειρότερη χρονιά εξ αιτίας των κυβερνητικών επιλογών. Και αν η αδικαιολόγητα καθυστερημένη απόφασή της να μην γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις ενδοσχολικά προσφέρει ελάχιστα στην ψυχολογία των μαθητών, ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί και τα ψυχοκοινωνικά και σωματικά προβλήματα που προέρχονται από την αλλαγή του συνηθισμένου τρόπου ζωής εξ αιτίας της πανδημίας, για τα οποία ουδέποτε ασχολήθηκε το Υπουργείο της, αδιαφορώντας προκλητικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. εξ αρχής πρότεινε ως λύση ολιγάριθμα τμήματα στα Σχολεία με ταυτόχρονη αξιοποίηση όλων των υπαρχόντων δημοσίων κτιρίων, προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, εξ αρχής στοχευμένα τεστ από τον ΕΟΔΥ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δύο φορές την εβδομάδα και σχολαστική καθαριότητα σε όλες τις σχολικές δομές, συνοδευόμενη παράλληλα από προσλήψεις καθαριστών- στριών. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να εκτίθενται άλλο σε κίνδυνο εξ αιτίας των αποσπασματικών και ελλειμματικών μέτρων της Κυβέρνησης».



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ